• Ναυτιλία

    Πέτρος Παναγιωτίδης (Castor): Αγόρασε δύο ακόμη πλοία κοντέινερ από την αδελφή του Ισμήνη Παναγιωτίδη (Pavimar)

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Ο εφοπλιστής Πέτρος Παναγιωτίδης, γιος του Γαβριήλ (Βίλι) Παναγιωτίδη, που διευθύνει την ναυτιλιακή εταιρεία φορτηγών πλοίων Castor Maritime, με έδρα την Κύπρο, επεκτείνεται και στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με δύο νέες αγορές πλοίων sub-panamax.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq εταιρεία αγόρασε τα δύο πλοία, τα οποία ναυπηγήθηκαν στη Γερμανία το 2005 και έχουν μεταφορική ικανότητα 2.700 teu.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, τα πλοία είναι, το Ariana A και το Gabriela A, τα οποία απέκτησε πέρυσι η πλοιοκτήτρια εταιρεία Pavimar, που ελέγχεται από την αδελφή του Πέτρου Παναγιωτίδη, Ισμήνη Παναγιωτίδη.

    Η Castor συμφώνησε να καταβάλλει 50,75 εκατομμύρια δολάρια για τα δύο πλοία, τα οποία θα παραληφθούν έως το τέλος του προσεχούς Δεκεμβρίου.

    Επισημαίνεται ότι η εταιρεία διαθέτει σήμερα 20 πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και οκτώ δεξαμενόπλοια.

    Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον τρέχοντα μήνα, η Castor δημιούργησε μια θυγατρική εταιρεία για την διαχείριση των δεξαμενόπλοιων της.

    Η νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία, Toro, θα περιλαμβάνει ένα aframax, πέντε aframax/LR2 και δύο δεξαμενόπλοια handysize, δηλαδή συνολικά και τα οκτώ δεξαμενόπλοια.

    Διαβάστε επίσης

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Ο εφοπλιστής που ξεκίνησε με ένα πλοίο και βρέθηκε με δύο εισηγμένες ναυτιλιακές



    ΣΧΟΛΙΑ