Ναυτιλία

Performance Shipping: Αλλαγές στη διοίκηση ζητά ο εφοπλιστής Γ. Οικονόμου

  • NewsRoom
Γιώργος Οικονόμου

Γιώργος Οικονόμου


Λίγες ημέρες αφότου ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου (φωτό) απέκτησε μέσω αγορών στο αμερικανικό χρηματιστήριο ποσοστό 9,5% της Performance Shipping, συμφερόντων της Αλίκης Παληού, έναντι 1.48 εκατ. δολαρίων, η Sphinx Investment, μέσω της οποίας έγιναν οι αγορές, ενημέρωσε ότι προτείνει αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η Sphinx, έχει αποστείλει επιστολή στην Performance Shipping, με την οποία αιτείται την παραίτηση τεσσάρων μελών από το διοικητικό συμβούλιο της ναυτιλιακής, αλλά και τον ορισμό του κ. Γιάννη Λιβέρη ως μέλους.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι ως μέτοχος μειοψηφίας θα εξασκήσει το δικαίωμά του να επιθεωρήσει συγκεκριμένα αρχεία και λογιστικά βιβλία της Performance Shipping.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Οικονόμου απέκτησε το 9,5% της ναυτιλιακής μέσω της Sphinx Investment Corp., θυγατρικής της Maryport Navigation Corp., η οποία ελέγχεται από τον κ. Οικονόμου. Οι αγορές της Sphinx ξεκίνησαν από τις 7 Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν στις 24 Αυγούστου. Όπως είχε ανακοινωθεί, η αγορά των μετοχών έγινε με την εκτίμηση ότι είναι υποτιμημένες και αποτελούν ελκυστική επένδυση.

Διαβάστε επίσης

To Propeller Club πρωτοπορεί: Ψήφισαν με φυσική παρουσία και ηλεκτρονικά!

Κρίσιμα ερωτήματα της Galloway Capital Partners στον Χάρη Βαφειά για την Imperial Petroleum

Οι Έλληνες εφοπλιστές πούλησαν 142 δεξαμενόπλοια με τεράστια κέρδηΣΧΟΛΙΑ