• Ναυτιλία

    Performance Shipping (Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Εξασφάλισε σταθερά έσοδα 85 εκατ. δολαρίων

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping Inc., του Ανδρέα Μιχαλόπουλου και της Αλίκης Παληού γνωστοποίησε ότι, μέσω μιας θυγατρικής της υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Aramco Trading Fujairah FZE, για το δεξαμενόπλοιο της, Μ. /T Briolette.

    Η ημερήσια ναύλωση που συμφωνήθηκε είναι 32.500 δολάρια την ημέρα για περίοδο δεκαοκτώ (18) μηνών +/- 30 ημέρες κατά την επιλογή του Ναυλωτή και η ναύλωση θα ξεκινήσει μέσα στον μήνα Νοέμβριο.

    Εκτιμάται ότι η ναύλωση αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 16,8 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστα έσοδα για την ελάχιστη διάρκεια της ναύλωσης.

    Το M/T Briolette είναι ένα δεξαμενόπλοιο Aframax, χωρητικότητας 104.588 dwt που ναυπηγήθηκε το 2011 στο ναυπηγείο Sumitomo Heavy Industries Marine & Engineering Co. Ltd.

    Σχολιάζοντας τη ναύλωση του πλοίου, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

    «Αυτή η σύμβαση δείχνει όχι μόνο τις επαναλαμβανόμενες συναλλαγές της εταιρείας μας με αξιόπιστους αντισυμβαλλομένους, αλλά και την ικανότητά μας να διασφαλίζουμε ένα προσοδοφόρο επίπεδο ναύλωσης, εκμεταλλευόμενοι το περιβάλλον σταθερών τιμών ναύλωσης. Μαζί με αυτήν τη ναύλωση, πέντε από τα δεξαμενόπλοιά μας έχουν σταθερές συμφωνίες χρονοναύλωσης, με ακαθάριστες τιμές ναύλωσης που κυμαίνονται από 23.000 δολάρια έως 45.000 δολάρια την ημέρα, που αντιστοιχεί σε σταθερά έσοδα περίπου 85 εκατομμυρίων δολαρίων, με βάση την ελάχιστη διάρκεια κάθε ναύλωσης. Αναμένουμε να συμπληρώσουμε περαιτέρω αυτή τη σταθερή ταμειακή ροή μέσω της λειτουργίας των εναπομεινάντων δεξαμενόπλοιων μας στην αγορά spot, η οποία πιστεύουμε ότι επιδεικνύει βιώσιμες ισχυρές ικανοποιητικές συνθήκες, με αποτέλεσμα ιστορικά υψηλά επίπεδα ναύλωσης ταξιδιών για τα δεξαμενόπλοια Aframax, επί του παρόντος άνω των 40.000 ημέρα την ημέρα».

    Διαβάστε επίσης:

    United Maritime(Σταμάτης Τσαντάνης): Κέρδη 1 εκατ. δολαρίων

    Γιάννης Πλακιωτάκης για την απελευθέρωση των 2 πλοίων: Στο πλευρό των ναυτικών μας σε κάθε γωνιά της οικουμένης



    ΣΧΟΛΙΑ