• Ναυτιλία

    Performance Shipping (Αλίκη Παληού): Πούλησε τάνκερ με κέρδος 17,3 εκατ. δολάρια και παραγγελία νεότευκτων

    Αλίκη Παληού: Μια απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών με μεταπτυχιακό στη Σκηνογραφία αναλαμβάνει πρόεδρος της Performance Shipping Inc

    Αλίκη Παληού


    Η Performance Shipping, της Αλίκης Παληού και του Ανδρέα Μιχαλόπουλου υπέγραψε Μνημόνιο Συμφωνίας για την πώληση ενός δεξαμενοπλοίου της σε μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος, το οποίο δεν κατονομάστηκε.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq εταιρεία γνωστοποίησε ότι πούλησε το δεξαμενόπλοιο aframax P. Kikuma, κατασκευής 2007, χωρητικότητας 115.915 dwt με τιμή πώλησης 39,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η παράδοση στον άγνωστο αγοραστή έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2023. Μετά την πώληση, η εταιρεία θα κατέχει και θα εκμεταλλεύεται επτά δεξαμενόπλοια aframax.

    Η εταιρεία αναμένει να καταγράψει κέρδος από την πώληση του σκάφους περίπου 17,3 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, εξαιρουμένων τυχόν προμηθειών και δαπανών που σχετίζονται με συναλλαγές. Το πλοίο που πωλήθηκε είναι το παλαιότερο δεξαμενόπλοιο aframax στον στόλο της εταιρείας.

    «Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους οι αξίες των δεξαμενόπλοιων aframax ανατιμήθηκαν σημαντικά, λόγω των σταθερών ναύλων που παρέχουν προσοδοφόρα συμβόλαια ναύλωσης στην αγορά spot. Αν και οι προοπτικές για τον τομέα των δεξαμενόπλοιων aframax εξακολουθούν να παραμένουν σταθερές, πιστεύουμε ότι η πώληση είναι οικονομικά και λειτουργικά επωφελής για την εταιρεία μας. Αυτή η συναλλαγή ενισχύει το προφίλ του στόλου μας μειώνοντας τη μέση ηλικία των δεξαμενόπλοιων μας στα 12,5 έτη και οδηγεί σε μια ελκυστική δομή στόλου που αποτελείται από νεότερα πλοία με υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Performance Shipping, Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Performance Shipping, τα καθαρά έσοδα μετρητών από την πώληση θα βοηθήσουν στη μερική χρηματοδότηση των υπόλοιπων κεφαλαιουχικών δαπανών που σχετίζονται με τη ναυπηγική συμφωνία για ένα νεότευκτο δεξαμενόπλοιο LR2 aframax, με καύσιμο LNG, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025 .

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ