ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Performance Shipping (Αλίκη Παληού και Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Δεν θα πωληθεί τελικά το M/T P. Sophia
Η Performance Shipping Inc, της Αλίκης Παληού και του Ανδρέα Μιχαλόπουλου, γνωστοποίησε σήμερα ότι, μέσω μιας ξεχωριστής, εξ ολοκλήρου θυγατρικής της, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Mercuria Energy Trading SA, για το τέταρτο νεότευκτο πλοίο της, δεξαμενόπλοιο LR1 που έχει προγραμματιστεί για παράδοση στις αρχές του 2027.
Το πλοίο θα ναυλωθεί στην Mercuria για μια σταθερή περίοδο τεσσάρων ετών, έως τις αρχές του 2031, με ημερήσια ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 23.750 δολαρίων. Η συμφωνία παρέχει στην Mercuria τη δυνατότητα παράτασης της ναύλωσης για έως και τρεις επιπλέον περιόδους ενός έτους. Η ημερήσια τιμή θα αυξηθεί κατά 850 δολάρια για καθένα από το πρώτο και το δεύτερο προαιρετικό έτος και κατά 1.200 δολάρια ΗΠΑ για το τρίτο προαιρετικό έτος, ενώ η άσκηση του τρίτου προαιρετικού έτους θα απαιτήσει αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Η απασχόληση αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την παράδοση του πλοίου στην εταιρεία.
Σχολιάζοντας την χρονοναύλωση, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:
«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ξεκινάμε μια νέα συνεργασία με την Mercuria, έναν κορυφαίο παγκοσμίως ανεξάρτητο όμιλο ενέργειας και βασικών προϊόντων, η οποία υπογραμμίζει περαιτέρω τη συνεχή εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι ναυλωτές και τη δέσμευσή μας για την οικοδόμηση διαρκών σχέσεων. Με αυτήν τη ναύλωση, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εσόδων αυξάνεται κατά περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας το σύνολο σε περίπου 255 εκατομμύρια δολάρια, με βάση την ελάχιστη διάρκεια κάθε ναύλωσης. Αυτό ενισχύει την ικανότητά μας να πλοηγούμαστε με ασφάλεια στις προκλήσεις μιας ασταθούς αγοράς, ενισχύοντας παράλληλα τη δέσμευσή μας για μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας.»
Διαβάστε επίσης:
Celestyal: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις νέες καμπίνες του Celestyal Discovery
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Goldman Sachs: Ανάπτυξη παρά τις αντιξοότητες, με ισχυρά θεμέλια για την Ελλάδα
- Υπενθύμιση ΕΒΕΑ στις επιχειρήσεις για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων δημοσιότητας προς το ΓΕΜΗ έως 31/12
- Mητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης στην υγεία, χώρα – μοντέλο στον ΠΟΥ
- Χρηματιστήριο: Με την ΜΟΗ πάνω από τα 30 ευρώ και βοήθεια από την ΕΤΕ κρατάει τις 2.100