• Ναυτιλία

    ΠΕΝΕΝ: Εντατική ενημέρωση για τα εργασιακά προβλήματα στα πλοία της Attica Group

    Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος

    Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος


    Συνεχίζεται και εντείνεται η καθημερινή ενημέρωση των μελών από τη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) αναφορικά με τα εργασιακά προβλήματα που αποτελούν καθημερινά βραχνά σε διάφορα πλοία της ευρύτερης Ακτοπλοΐας.

    Η ΠΕΝΕΝ, τονίζει σε ανακοίνωση της, ότι πρόκειται για ζητήματα που όπως έχει αναφέρει συνιστούν παραβιάσεις της νομοθεσίας και της ΣΣΕ και στο επίκεντρο είναι τα πλοία της Attica Group και προσθέτει:

    «Η ΠΕΝΕΝ έχει βάλει πλώρη σε αυτή την εκτεταμένη παραβατικότητα να βάλει αγωνιστικά οριστικό STOP.

    Σημειώνεται για τα προβλήματα αυτά είναι βαρύτατες οι ευθύνες Κυβέρνησης – ΥΕΝ – Λιμενικών Αρχών, ακόμη και της ΠΝΟ που όλοι μαζί προσπαθούν να τα κουκουλώσουν κάτω από το χαλί!

    Η εφοπλιστική τακτική των αποσπασματικών λύσεων σε ορισμένα ζητήματα, αφήνοντας άλλα που είναι ζωτικής σημασίας, δεν θα έχει την παραμικρή ανταπόκριση από την πλευρά των μελών μας και της Διοίκησης της Ένωσης μας!

    Στις καθημερινές επισκέψεις πλοίο το πλοίο ο κλάδος υποδέχεται την πρωτοβουλία και την αγωνιστική παρέμβαση της Διοίκησης μας ομόθυμα και ανταποκρίνεται καθολικά σε αυτήν.

    Αυτό αποτελεί δείγμα των ακατάλυτων δεσμών της Ένωσης μας με τον κλάδο και ευρύτερα τους Ναυτεργάτες και η σχέση αυτή γίνεται καθοριστικός παράγοντας για την διεκδίκηση και επίλυση των προβλημάτων μας.

    Η απήχηση της παρέμβασης μας έχει αγκαλιάσει και συσπειρώσει όχι μόνο τα μέλη μας, αλλά και γενικότερα όλα τα πληρώματα της Ακτοπλοΐας που βλέπουν την ΠΕΝΕΝ ως το μοναδικό Σωματείο που μπορεί να παράγει αυτοτελώς αγωνιστική δράση στα καθημερινά τους προβλήματα!

    Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καθιστά σαφές ότι εάν δεν δοθούν λύσεις στα επίμαχα προβλήματα, προχωρά αποφασιστικά στην προαναγγελθείσα 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε στοχευμένα πλοία που αφορούν τις διεκδικήσεις μας.

    Αύριο θα ανακοινώσουμε Συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού καθώς σε αυτή θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των πλοίων που θα γίνουν οι απεργιακές μας δράσεις!»

    Διαβάστε επίσης:

    Μινωικές Γραμμές: Προσφορά για Οικογένειες και Παρέες

    JP Morgan: Άλμα 67% στα κέρδη για το β’ τρίμηνο

    Άκης Σκέρτσος: Κυρώσεις σε όσους κερδοσκοπούν



    ΣΧΟΛΙΑ