Ναυτιλία

ΠΕΝΕΝ: Διορία έως και 10 Ιουνίου δίνει στους εφοπλιστές για να συμμορφωθούν στα ακτοπλοϊκά πλοία

Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ

Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ


Το τελευταίο χρονικό διάστημα και εν όψει της θερινής περιόδου, τονίζει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών, έχουμε προβεί σε μια σειρά ενέργειες που αφορούν τα Ναυτεργατικά προβλήματα σε διάφορα πλοία της Ακτοπλοΐας και διαπιστώνεται παραβίαση των όρων της ΣΣΕ στην Ναυτική εργασία και στα κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, όπως έχει αποδείξει όλα τα τελευταία χρόνια, δεν πρόκειται να περιοριστεί σε παραινέσεις, σε έγγραφες διαμαρτυρίες και καταγγελίες…

Ούτε πρόκειται να αναγνωρίσει μαϊμουδένιους ελέγχους που γίνονται με σκοπό να συγκαλυφθούν οι παραβιάσεις στα δικαιώματα των Ναυτεργατών!

Δίνουμε χρονική προθεσμία έως το πρώτο 10ήμερο του Ιούνη ο ΣΕΕΝ ως συλλογικό όργανο των Ακτοπλόων εφοπλιστών να πράξει τα δέοντα!

Το ίδιο ακριβώς αφορά το ΥΕΝ και το Κ.Λ.Πειραιά με τις υπηρεσίες τους…

Η ευθύνη για αυτή την ανεπίτρεπτη κατάσταση βρίσκεται στα χέρια των μεν και των δε…

Συγκάλυψη, συναίνεση και αποδοχή των προβλημάτων δεν παρέχουμε σε κανέναν!

Στον αγωνιστικό σχεδιασμό της Ένωσής μας (σε απόλυτη συνεργασία με τα μέλη μας) είναι η δρομολόγηση δράσεων και κινητοποιήσεων οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες εάν και εφόσον δεν διαπιστώσουμε την συμμόρφωση σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΣΣΕ και στην Ναυτική νομοθεσία.

Διαβάστε επίσης:

Navios Maritime Holdings (Αγγελική Φράγκου): Καθαρά κέρδη 4,5 εκατ. δολάρια

Pantheon Tankers (Άννα Αγγελικούση): Ναυπηγεί 4 δεξαμενόπλοια στην ΚίναΣΧΟΛΙΑ