• Ναυτιλία

    Παροπλισμένα 300 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

    k line - πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Brooklyn Bridge” της K Line


    Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι περίπου 300 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι ανενεργά και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 4,6% του παγκόσμιου στόλου.

    Εκτιμάται ότι ο ανενεργός στόλος εμπορευματοκιβωτίων έχει ήδη ξεπεράσει τη μεταφορική ικανότητα του 1 εκατομμυρίου TEU.

    Η Alphaliner γνωστοποίησε ότι, στις 24 Οκτωβρίου, ο αριθμός των παροπλισμένων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είχε φτάσει τα 284, χωρητικότητας 1,2 εκατομμυρίων TEU, ή το 4,6% του παγκόσμιου στόλου εμπορευματοκιβωτίων.

    Επισημαίνεται επίσης από τους αναλυτές, ότι όταν ο κλάδος κορυφώθηκε τον Φεβρουάριο, οι πλοιοκτήτες δρομολόγησαν στην αγορά ναυλώσεων όλα τα πλοία που ήταν διαθέσιμα. Την περίοδο της κορύφωσης, τα παροπλισμένα πλοία ήταν μόνο 154 πλοία και η χωρητικότητα τους ανέρχονταν σε 442.000 TEU. Τα περισσότερα από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τότε, ήταν σε δεξαμενή και αντιπροσώπευε το 1,8% του παγκόσμιου στόλου.

    «Η ασθενής ζήτηση και η πτώση των ναύλων έχουν ωθήσει τους μεταφορείς κοντέινερ να μειώσουν ορισμένες αναχωρήσεις και ακόμη και να αναστείλουν προσωρινά ορισμένες υπηρεσίες σε μεγάλες εμπορικές γραμμές Ανατολής-Δύσης», επισημαίνει η Alphaliner.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρινάκης, Κωνσταντακόπουλος, Χατζηιωάννου: Δεύτερη ευκαιρία για ελκυστικές αποδόσεις στα ναυτιλιακά ομόλογα τους

    Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι ενισχύει τη γραμμή Μπρίντιζι, Ηγουμενίτσα, Πάτρα με το πλοίο Europa Palace



    ΣΧΟΛΙΑ