• Ναυτιλία

    Παρελήφθη το κρουαζιερόπλοιο MSC World Europa – Απόντε: «Είναι ένα αριστούργημα σχεδιασμού και τεχνολογίας»

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC


    «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στο Saint Nazaire, μαζί με όλους σας για να παρακολουθήσω την παραλαβή του κρουαζιερόπλοιου MSC World Europa, της πέμπτης κατηγορίας 15 πλοίων που κατασκευάστηκε από την Chantiers de l’Atlantique για την MSC Cruises».

    Με αυτά τα λόγια παρέλαβε το σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο, ο  ιδρυτής και επικεφαλής της MSC στο ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique, Τζιανλουίτζι Απόντε.

    «Για εμάς, αυτό το μεγάλο πλοίο συμβολίζει επίσης τη δέσμευσή μας στη βιωσιμότητα», πρόσθεσε ο Τζιανλουίτζι Απόντε και πρόσθεσε: «Σήμερα αυτό γίνεται με την παραλαβή του πιο καινοτόμου πλοίου του στόλου μας, ένα αριστούργημα σχεδιασμού και τεχνολογίας. Αυτό είναι το πρώτο μας πλοίο υγροποιημένου φυσικού αερίου, το καθαρότερο καύσιμο που διατίθεται στη βιομηχανία μας σήμερα και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με κινητήρα LNG που κατασκευάστηκε στη Γαλλία».

    Στην ομιλία του, ο Τζιανλουίτζι Απόντε υπογράμμισε τη σημασία της περιβαλλοντικής πρόκλησης: «Το φυσικό αέριο είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την ενεργειακή μετάβαση προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Κάθε παραγγελία μας είχε σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο για την πόλη Saint-Nazaire, την περιοχή Pays de la Loire και τη Γαλλία, και αυτό το πλοίο δεν αποτελεί εξαίρεση. Πάνω από το 70% των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του MSC World Europa είναι γαλλικής προέλευσης. Η συνεργασία μας με την Chantiers de l’Atlantique είναι μακροπρόθεσμη και αυτό αποδεικνύεται με το MSC World America, του οποίου η πρώτη λαμαρίνα χάλυβα κόβεται σήμερα, αλλά και με το MSC Euribia. Με την κατασκευή αυτών των πλοίων θα εισάγουμε όλο και περισσότερες καινοτομίες για να προχωρήσουμε προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές».

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε αποφάσισε να αποκαλύψει το όνομα του δεύτερου πλοίου παγκόσμιας κλάσης: το «World America» θα προορίζεται για την αγορά της Βόρειας Αμερικής όταν τεθεί σε σε λειτουργία το 2025.

    World America
    World America

    «Για να μην παρεκκλίνουμε από την παράδοση που είναι μια γυναίκα της οικογένειάς μας για να βαφτίσει αυτό το νέο πλοίο, έχω τη μεγάλη χαρά να ανακοινώσω ότι η νονά του MSC World Europa δεν είναι άλλη από την κόρη μου Ela. Τέλος, είμαι στην ευχάριστη θέση να εμπιστευτώ αυτό το πλοίο στον πλοίαρχο Massa και το πλήρωμά του, γνωρίζοντας ότι θα επιβλέπουν όλους τους επιβάτες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στο πλοίο», κατέληξε ο εμβληματικός εφοπλιστής Τζιανλουίτζι Απόντε, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει προβεί σε δεκάδες αγορές πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ταυτόχρονα ναυπηγεί υπερσύγχρονα κρουαζιερόπλοια και εξαγοράζει εταιρείες Logistics.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκίνησε το φιλόδοξο project της Cycladic IFLY του εφοπλιστή Νικόλα Λυκιαρδόπουλου

    H Performance Shipping (Αλίκη Παληού) πούλησε το δεξαμενόπλοιο “P Fos” για 34 εκατ. δολάρια, με κέρδη 8 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ