• Ναυτιλία

    H Performance Shipping (Αλίκη Παληού) πούλησε το δεξαμενόπλοιο “P Fos” για 34 εκατ. δολάρια, με κέρδη 8 εκατ. δολαρίων

    Αλίκη Παληού: Μια απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών με μεταπτυχιακό στη Σκηνογραφία αναλαμβάνει πρόεδρος της Performance Shipping Inc

    Αλίκη Παληού


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping, του Ανδρέα Μιχαλόπουλου και της Αλίκης Παληού, πούλησε το δεξαμενόπλοιο aframax “P Fos”, ναυπήγησης του 2007 σε έναν άγνωστο αγοραστή για 34 εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν τρία χρόνια μετά την αγορά του πλοίου από την Zodiac Maritime.

    Η εταιρεία όταν το αγόρασε πλήρωσε 26 εκατομμύρια δολάρια. Με άλλα λόγια, το πλοίο πουλήθηκε με σημαντική υπεραξία 8 εκατομμυρίων δολαρίων.Το ιαπωνικής κατασκευής πλοίο εκτιμάται στα 32,4 εκατομμύρια δολάρια από την VesselsValue.

    «Οι αξίες του δεξαμενόπλοιου Aframax έχουν ανατιμηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, και παρόλο που η αγορά δεξαμενόπλοιων συνεχίζει να απολαμβάνει ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και προοπτικές, πιστεύουμε ότι η τιμή πώλησης που καταλήξαμε για το M/T P Fos καθιστά την πώληση του συμφέρουσα και οικονομικά ελκυστική», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

    Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με ένα οριακό επίπεδο νέου χρέους, θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση ενός νεότερου δεξαμενόπλοιου aframax.

    Υπενθυμίζεται ότι η Performance Shipping, πρώην Diana Containerships, αγόρασε τρία πλοία σε σύντομο χρονικό διάστημα έξι μηνών. Η πιο πρόσφατη εξαγορά ανακοινώθηκε πρόσφατα, όταν η εταιρεία εξαγόρασε το aframax Phoenix Beaco, κατασκευής 2011, που θα μετονομαστεί σε P Monterey, από την εταιρεία Phoenix Energy Navigation για 35 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία διαθέτει συνολικά επτά πλοία.

    Διαβάστε επίσης

    Η Performance Shipping ναύλωσε πλοίο με 45.000 δολ. την ημέρα

     



    ΣΧΟΛΙΑ