• Ναυτιλία

    Ξεκίνησε το φιλόδοξο project της Cycladic IFLY του εφοπλιστή Νικόλα Λυκιαρδόπουλου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Οι πρώτοι επιβάτες που αποβιβάστηκαν στο νησί της Σύρου από τα αεροπλάνα της Cycladic IFLY, ήταν ο εμπνευστής του φιλόδοξου project, εφοπλιστής Νικόλας Λυκιαρδόπουλος, o περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και άλλοι επίσημοι.

    Στο αεροδρόμιο της Σύρου, ο Νικόλας Λυκιαρδόπουλος με ένα λιτό και σεμνό λόγο περιορίστηκε να πει τα εξής: “Σας ευχαριστώ για την υποδοχή που είχαμε από όλους εσάς εδώ στην Σύρο. Επίσης, για όλη την βοήθεια και τις συμβουλές που μας έχετε δώσει για να ολοκληρώσουμε αυτό το project. Σας ευχαριστώ θερμά”.

    Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζηδιάκος, καλωσορίζοντας τον Νικόλα Λυκιαρδόπουλο και τα πληρώματα των αεροσκαφών, υπογράμμισε:

    “Αγκαλιάζουμε κάθε προσπάθεια που έχει στο επίκεντρο τα νησιά μας, τις ανάγκες τους, την δυναμική και την προοπτική τους”.

    Η πρώτη τακτική πτήση της Cycladic IFLY ξεκίνησε από Ρόδο με προορισμό τη Σύρο. Στο αεροδρόμιο της Σύρου, τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του υποδέχτηκαν ο ίδιος ο Νικόλαος Λυκιαρδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Φωτεινάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Ρούσσος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλης Ζουλουφός, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, Παναγιώτα Βούλγαρη, η Αερολιμενάρχης, Βίκυ Πρέκα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μάρκος Δαδάος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης. ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ Γκύζης Ιάκωβος και ο εκπρόσωπος Καθολικής Επισκοπής Σύρου, Αντώνιος Βουτσίνος.

    Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Νικόλαο Λυκιαρδόπουλο για την πρωτοβουλία του και για την εμπιστοσύνη του στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου δήλωσε:

    “Σήμερα τα νησιά μας άνοιξαν νέους δρόμους που φέρνουν το ένα πιο κοντά στο άλλο. Οι αεροπορικές συνδέσεις της Cycladic, αφοσιωμένες στην ενδοσυγκοινωνία των νησιών μας και μάλιστα σε 12μηνη βάση, είναι μια εξέλιξη που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που η χώρα μας, πλέον, εκπέμπει στην διεθνή επενδυτική κοινότητα. Η Cycladic ιδρύθηκε από ανθρώπους με αγάπη για την πατρίδα μας και ακόμα μεγαλύτερη αγάπη για τα νησιά μας. Υποδεχόμαστε και χειροκροτούμε κάθε επιχειρηματική δράση που δίνει προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας, αγκαλιάζουμε κάθε προσπάθεια που έχει στο επίκεντρο τα νησιά μας, τις ανάγκες τους, την δυναμική τους και την προοπτική τους. Καλωσορίζουμε την Cycladic και τη νέα εποχή που αυτή φέρνει στην ενδοσυγκοινωνία των νησιών μας που βελτιώνει την ζωή των κατοίκων τους και εμπλουτίζει καθοριστικά την τουριστική τους ταυτότητα”.

    Οι αεροπορικές συνδέσεις της Cycladic περιλαμβάνουν νησιά του Νοτίου Αιγαίου: Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο και Σύρο. Όσον αφορά την Κρήτη, το Ηράκλειο και τα Χανιά, ενώ το καλοκαίρι θα συμπεριληφθούν η Κως και η Μήλος.

    Η πτήση από τη Ρόδο προς Σύρο διαρκεί μία ώρα και το εισιτήριο ανέρχεται στα 150 ευρώ, ενώ για τις κοντινές αποστάσεις προς τα νησιά των Κυκλάδων στα 100 ευρώ.

    Στην εταιρεία θα απασχοληθούν 8 πληρώματα, δυο μεταξύ των οποίων έκαναν την πρώτη τους πτήση: Οικονομόπουλος Κωνσταντίνος, Μανέτας Θεόδωρος, Κορνήλιος Σαββόπουλος και η Κατσογρεσακη Κυριακή, γνωστή από τη συμμετοχή της στη “Φάρμα”.

    Επισημαίνεται ότι η Air Cycladic και η Naxos Air δημιουργήθηκαν το 2016 από τον Αυστριακό George Pommer, ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πούλησε το brand name στον Νικόλα Λυκιαρδόπουλο και αποχώρησε από την εταιρεία.

    Εκτιμάται ότι η αξία του κάθε αεροπλάνου είναι περί τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Τα τρία Cessna Grand Caravan EX εκτελούν μέχρι σήμερα ταξίδια “τσάρτερ”.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλας Λυκιαρδόπουλος διευθύνει την ναυτιλιακή εταιρεία Neda Maritime Agency Co. Ltd. η οποία διαχειρίζεται 26 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 3.901.443 dwt. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 15 Bulk Carriers και 11 δεξαμενόπλοια. Ειδικότερα ο στόλος αποτελείται από 6 Capisize, 9 Kamsarmax, 5 VLCC και 6 Vessel Aframax.

    Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ιδρύθηκε στον Πειραιά η Neda Maritime Agency Co. Ltd, από τα αδέρφια Νικόλαο και Μιχάλη Λυκιαρδόπουλο, παιδιά του Διονυσίου Λυκιαρδόπουλου, με σινιάλο στα φουγάρα των πλοίων τους ένα κόκκινο αστέρι. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1990, ο όμιλος θα αποκτήσει το πρωτοπόρο για την εποχή του δεξαμενόπλοιο διπλού κύτους, VLCC «AROSA», καινοτομώντας οδηγώντας την εταιρεία στην νέα εποχή των δεξαμενοπλοίων.

    Ο Νικόλας Λυκιαρδόπουλος έχει μια αυτόνομη επιχειρηματική δραστηριότητα, δεδομένου ότι έχει επενδύσει στην εταιρεία Philosofish, η οποία παράγει 20.000 τόνους κυρίως τσιπούρες και λαβράκια στα ιχθυοτροφεία της. Η επένδυση έγινε το 2015 μέσω του επενδυτικού fund, Diorasis και σήμερα απασχολεί 550 εργαζόμενους.

    Διαβάστε επίσης

    Νικόλας Λυκιαρδόπουλος: Επένδυσε 10 εκατ. ευρώ στην Air Cycladic και κατέχει το 80% των μετοχών – Ξεκινάει δρομολόγια με 3 Cessna Grand Caravan EX



    ΣΧΟΛΙΑ