• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Η κίνηση της Star Bulk Carriers που θα συζητηθεί

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Σε κύριο θέμα συζήτησης στον κόσμο της ναυτιλίας έχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες το ζήτημα των scrubbers, εν όψει της έναρξης ισχύος των νέων κανονισμών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για τις εκπομπές ρύπων, καθώς ορισμένοι εφοπλιστές θεωρούν πως τα scrubbers είναι η ιδανική λύση για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς, ενώ άλλοι στρέφονται σε άλλες λύσεις.

    Ο Πέτρος Παππάς ανήκει στην πρώτη κατηγορία, και η Star Bulk Carriers ήδη από τον Ιούνιο του 2018 έχει εκφράσει την προτίμησή της προς τα συστήματα καθαρισμού των ρύπων. Τώρα η Star Bulk Carriers και η κύρια μέτοχος της εταιρείας, Oaktree Capital Management, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, συνδέοντας τα διοικητικά μπόνους με το «στοίχημα» των scrubbers: οποιαδήποτε μη μισθολογική αποζημίωση για τα στελέχη της εταιρείας το 2020 και το 2021 θα εξαρτηθεί από το πόσο επιτυχημένα θα είναι τα scrubbers στο να δημιουργήσουν υπεραπόδοση έναντι των αντίστοιχων δεικτών της αγοράς του ξηρού φορτίου που συνδέονται με τον Baltic Exchange.

    Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο σχέδιο, για το οποίο ακόμα δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχουν εκδοθεί σε στελέχη της εταιρείας 4 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, η καθεμιά από τις οποίες θα αντιστοιχεί σε μία κοινή μετοχή της Star Bulk στη διάρκεια του 2020 και του 2021, εφόσον η εταιρεία υπεραποδώσει έναντι των αντίστοιχων δεικτών κατά 120 εκατομμύρια δολάρια. Τα μπόνους αυξάνονται για κάθε 20 εκατομμύρια υπεραπόδοσης, μέχρι το μέγιστο ποσό των 300 εκατ. δολαρίων.

    Αυτό που δεν αναφέρεται επίσημα, αλλά αποκαλύπτει το TradeWinds, είναι ότι το σχέδιο αυτό θα αντικαταστήσει όλα τα μη μισθολογικά μπόνους των στελεχών της εταιρείας, ενώ όσες μετοχές έχουν εκδοθεί και δεν θα ενεργοποιηθούν βάσει του προγράμματος, θα ακυρωθούν.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα έγγραφα, τα ανώτερα στελέχη της Star Bulk έλαβαν το 2017 συνολικές αποζημιώσεις ύψους 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ περίπου 400.000 μετοχές εκδόθηκαν υπέρ αξιωματούχων και μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Φράγκου: Στα 30 πλοία ο στόλος της Navios Containers. Η νέα κίνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ποιος μεγαλομέτοχος της Diana Shipping πούλησε μετοχές της εταιρείας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Νεώριο Σύρου: Σε λειτουργία η μεγαλύτερη δεξαμενή Panamax στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ