• Business

    Ποιος μεγαλομέτοχος της Diana Shipping πούλησε μετοχές της εταιρείας

    Συμεών Παληός

    Συμεών Παληός, επικεφαλής Diana Shipping


    Περίπου 1,3 εκατομμύρια μετοχές της ναυτιλιακής Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, πούλησε η Franklin Templeton Investments, ένας από του μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της SEC, η επενδυτική εταιρεία κατέχει πλέον 11,5 εκατ. μετοχές της Diana Shipping από 12,8 εκατ. που είχε πριν και αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 12,1%. Πλέον το ποσοστό της στην εισηγμένη ναυτιλιακή υποχώρησε στο 10,7%.

    Στη δεύτερη θέση, μετά από την Templeton, από πλευράς ποσοστού συμμετοχής στην εταιρεία, βρίσκεται η Kopernick Global Advisors που κατέχει 5,69%.

    Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ποσοστού της Franklin Templeton Investments πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση μίας άλλης εταιρείας, της Hosking Partnersμε έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που ενημέρωσε τη SEC ότι διαθέτει πλέον πάνω από 5,3 εκατομμύρια μετοχές της Diana Shipping, ποσοστό άνω του 5%.

    Πάντως, το μεγαλύτερο μερίδιο στην Diana Shipping εξακολουθεί να διατηρεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Συμεών Παληός, με 24,9 εκατ. μετοχές ή ποσοστό 23%. 

    H μετοχή της εταιρείας, που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έκλεισε την Παρασκευή στα 3,22 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,31%. Κατά τις τελευταίες 52 εβδομάδες έχουν καταγράψει υψηλότερη τιμή στα 5,16 δολάρια και χαμηλότερη στα 3,03 δολάρια.

    Συμεών Παληός Diana
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Santa Barbara” της Diana Shipping είναι χωρητικότητας 179.426-dwt και κατασκευής του έτους 2015

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Φράγκου: Στα 30 πλοία ο στόλος της Navios Containers. Η νέα κίνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κ. Κωνσταντακόπουλος: Αγορές πλοίων αξίας 900 εκατ. δολ. το 2018 από την Costamare

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Α. Μαρτίνος: Με τέσσερα νέα πλοία η Minerva Marine στην αγορά LNG

     



    ΣΧΟΛΙΑ