• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Αναβάθμιση για τη μετοχή της Star Bulk. Η νέα τιμή στόχος

    πετρος παππας

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Στην αναβάθμιση της σύστασης και στην αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ναυτιλιακής Star Bulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, προχώρησε η εταιρία Stifel.

    Ειδικότερα, ο αναλυτής Benjamin Nolan που καλύπτει τον κλάδο της ναυτιλίας, αναβάθμισε σε buy (αγορά) από hold (διακράτηση) τη σύσταση για το συγκεκριμένο τίτλο, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή στόχο στα 15 δολ. από 12 δολ. που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

    Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην αγορά του Nasdaq, η μετοχή της Star Bulk έκλεισε στα 12,23 δολ., ενώ έχει καταγράψει υψηλό 53 εβδομάδων στα 13,29 δολ.

    Σε σημείωμα του, ο αναλυτής σχολιάζει: “Η Star Bulk ανακοίνωσε την απόκτηση 16 μοντέρνων φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου αξίας περίπου 433 εκατ. δολ. μέσω δανεισμού και έκδοσης 10,5 εκατ. μετοχών στους πωλητές (Augustea Atlantica και York Capital). Υπολογίζουμε ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε κάτω από την καθαρή αξία του ενεργητικού της (NAV) και θα επηρεάσει θετικά τα κέρδη και τις ταμειακές ροές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας για τα ναύλα στον κλάδο μεταφοράς ξηρού φορτίου. Παρόλο που δεν αναμένουμε σημαντική περαιτέρω βελτίωση στον κλάδο ξηρού χύδην φορτίου, πιστεύουμε ότι η Star Bulk έχει ελκυστική αποτίμηση και βρίσκεται σε καλή θέση για να δημιουργήσει ισχυρή ταμειακή ροή. Επομένως, αναβαθμίζουμε τη μετοχή σε “buy”, με τιμή στόχο τα 15 δολ. “

    Μετά το εντυπωσιακό deal που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η ναυτιλιακή για την απόκτηση 16 φορτηγών πλοίων, η χωρητικότητα του στόλου της αυξάνεται κατά 24% και φτάνει τα 10,1 εκατομμύρια dwt, ξεπερνώντας κάθε άλλη εισηγμένη στις ΗΠΑ εταιρία ξηρού φορτίου, αναφέρει ο αναλυτής της Morgan Stanley, Φώτης Γιαννακούλης. Αφήνει έτσι πίσω της την Golden Ocean, που μέχρι τώρα ήταν πρώτη στη σχετική λίστα, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Diana Shipping, Genco και Scorpion Bulkers.

    Ταυτόχρονα, η συμφωνία αυτή “αυξάνει την κεφαλαιοποίηση της Star Bulk περίπου στα 900 εκατομμύρια δολάρια και δίνει στους πωλητές άμεση ρευστότητα”, σύμφωνα με τον ίδιο.

    star polaris πετρος παππας ναυλαγορά
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Star Polaris” της Star Bulk Carriers είναι χωρητικότητας 180.000-dwt και κατασκευής του έτους 2011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Π. Παππάς: Στην κορυφή της Wall Street η Star Bulk μετά το mega-deal με τα 16 πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεώριο Σύρου: Τι απαντά η Onex για τη βύθιση της δεξαμενής–Αιχμές για «άσπονδους φίλους»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πλοία Ελλήνων εφοπλιστών κινδυνεύουν να καταστραφούν από τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη



    ΣΧΟΛΙΑ