• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Η διπλή ευχάριστη έκπληξη της GasLog

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    O διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Paul Wogan, είχε προαναγγείλει στις 2 Νοεμβρίου ότι η εταιρεία, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, πιθανόν να προχωρούσε σε διανομή ειδικού μερίσματος στους μετόχους της ή σε επαναγορά μετοχών, αναμένοντας μία σταθερά ισχυρή αγορά LNG τα επόμενα χρόνια.

    Τελικά, η GasLog έκανε την έκπληξη, καθώς ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει και σε διανομή ειδικού μερίσματος, αλλά και σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών!

    Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την καταβολή ενός ειδικού μερίσματος ύψους 40 σεντς του δολαρίου ανά κοινή μετοχή, πληρωτέου στις 17 Δεκεμβρίου σε όσους κατείχαν μετοχές της στις 10 Δεκεμβρίου. Ενέκρινε επίσης τη δημιουργία ενός προγράμματος μετοχών της εταιρείας ύψους έως και 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο 2019-2021.

    Η καταβολή του ειδικού μερίσματος και η έγκριση για ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών επιτρέπει στην εταιρεία να υλοποιήσει τις προοπτικές ενισχυμένων αποδόσεων προς τους μετόχους της, οι οποίες είχαν επικοινωνηθεί στην Επενδυτική Ημέρα μας τον Απρίλιο και επαναδιατυπωθεί στα πρόσφατα αποτελέσματα τριμήνου μας”, δήλωσε ο Paul Wogan, τονίζοντας πως “το ειδικό μέρισμα υπογραμμίζει τις θετικές μας εκτιμήσεις για τις ναυτιλιακές αγορές του LNG και ανταμείβει τους μετόχους για την εμπιστοσύνη τους στην επένδυσή τους στην GasLog”.

    Ο ίδιος ανέφερε πως η GasLog θα εξετάσει το ενδεχόμενο περισσότερων ειδικών μερισμάτων και επαναγορών μετοχών και αναμένει να έχει αρκετά χρήματα για ανάπτυξη του στόλου της, με στήριξη από μία σταθερά ισχυρή αγορά.

    Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει πως η ναυτιλιακή αγορά LNG είναι στα πρώτα στάδια ενός πολυετούς ανοδικού κύκλου που υποστηρίζεται από τα θετικά θεμελιώδη στοιχεία για την προσφορά και ζήτηση LNG”, ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία
    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Big Deal 1,6 δισ. στη Ναυτιλία: Μαρινάκης και W. Ross ενώνουν τις δυνάμεις τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Νέες κινήσεις στην αγορά των μεταχειρισμένων τάνκερ

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ