• Ναυτιλία

    Γ. Αγγελικούσης: Γιατί η Maran Gas κάνει ένα βήμα πίσω από τα FSRU

    Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά)


    Σε μετατροπή μίας οψιόν που είχε για μία νεότευκτη πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) σε νεότευκτο πλοίο LNG φέρεται να προχώρησε ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης, με πηγές κοντά στη Maran Gas να υποστηρίζουν πως η εταιρεία δυσκολεύεται περισσότερο απ’ όσο περίμενε να βρει απασχόληση για το πρώτο της νεότευκτο FSRU.

    Η ελληνική εταιρεία είχε τη δυνατότητα μετατροπής και των δύο νεότευκτων πλοίων που έχει παραγγείλει στα ναυπηγεία DSME. Δεν το έπραξε για το πρώτο FSRU, που πρόκειται να παραλάβει στα τέλη Μαρτίου 2020, αλλά το έκανε για το δεύτερο, το οποίο αναμένεται να παραλάβει ένα χρόνο αργότερα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν και ο Γιάννης Αγγελικούσης πιθανόν να θέλει να ενισχύσει την παρουσία του στην αγορά των FSRU, ίσως να προτιμά να εστιάσει τα άμεσα νεότευκτα πλοία του στην αγορά του LNG, όπου αναμένεται να υπάρξει ανάκαμψη.

    Η Maran Gas εμφανιζόταν ως ένα από τα φαβορί για ένα project της αυστραλιανής εταιρείας AGL Energy κοντά στη Μελβούρνη, όμως ο ανταγωνισμός περιγράφεται ως “σκληρός” και η απόφαση αναμένεται αργότερα φέτος, σύμφωνα με το TradeWinds.

    Η Maran είναι “καινούργια” στην αγορά των FSRU, καθώς παρήγγειλε το πρώτο της νεότευκτο πλοίο τον Φεβρουάριο του 2017. Διαθέτει ακόμα 35 πλοία LNG, εκ των οποίων τα οκτώ είναι υπό κατασκευή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Mercuria: Αποκτά το 30% της Aegean Marine Petroleum

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  To deal ελληνικής ναυτιλιακής που δίνει νέα πνοή στην αγορά scrap

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Οικονόμου: Η DryShips πούλησε ακόμα ένα παλιό panamax



    ΣΧΟΛΙΑ