• Ναυτιλία

    Π. Χατζηιωάννου: Μειωμένη κερδοφορία στο τρίμηνο για τη Safe Bulkers

    Πόλυς Χατζηιωάννου ναυτιλία

    Πόλυς Χατζηιωάννου, επικεφαλής Safe Bulkers


    Μειωμένη κερδοφορία κατέγραψε στο γ’ τρίμηνο του 2019 η Safe Bulkers του Πόλυ Χατζηιωάννου, με τα προσαρμοσμένα κέρδη της να ανέρχονται σε 5,87 εκατ. δολάρια, έναντι 8,19 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 3 σεντς του δολαρίου, ενώ ο τζίρος αυξήθηκε οριακά στα 50,7 εκατ. δολάρια και τα λειτουργικά κόστη αυξήθηκαν κατά 9%, στα 16,8 εκατ. δολάρια.

    Αν και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας είναι κατώτερα συγκριτικά με το 2018, η διοίκηση της Safe Bulkers εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κερδοφορία που παρουσίασε, αποδίδοντάς τη στην άνοδο των τιμών ναύλωσης.

    «Ως αποτέλεσμα, είχαμε ένα κερδοφόρο τρίμηνο παρά τον παροπλισμό αρκετών πλοίων λόγω εγκατάστασης scrubbers», ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας: «Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υλοποίηση των περιβαλλοντικών μας επενδύσεων, εγκαθιστώντας scrubbers περίπου στον μισό μας στόλο και ολοκληρώνοντας καθαρισμούς δεξαμενών στον άλλο μισό, εν όψει την ενεργοποίησης των κανονισμών του IMO για τα όρια εκπομπών θείου το 2020».

    Ο στόλος της Safe Bulkers αποτελείται από τέσσερα capesizes, 13 post-panamaxes, 10 kamsarmaxes και 14 panamaxes.



    ΣΧΟΛΙΑ