• Business

    Π. Χατζηιωάννου: Αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 75 εκατ. δολαρίων για τη Safe Bulkers

    Πόλυς Χατζηιωάννου ναυτιλία

    Πόλυς Χατζηιωάννου, επικεφαλής Safe Bulkers


    Την αναχρηματοδότηση δανείων συνολικού ύψους 74,9 εκατομμυρίων δολαρίων με διαγραφή μέρους αυτών ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Safe Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Safe Bulkers, η αναχρηματοδότηση των δανείων της εταιρείας έγινε με μία νέα δανειακή συμφωνία ύψους 49,6 εκατομμυρίων δολαρίων και μετρητών υψους 17 εκατ. δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα χρέη, ύψους 8,3 εκατ. δολαρίων, διεγράφησαν.

    Συνεχίσαμε τις ενέργειές μας προς τη βελτίωση της κεφαλαιακής μας δομής και τη μείωση των χρηματοδοτικών μας δαπανών, στοχεύοντας στο να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας”, δήλωσε ο πρόεδρο της εταιρείας, Λουκάς Μπαρμπάρης. “Οι προηγούμενες κινήσεις μας περιελάμβαναν την επαναγορά δύο πλοίων kamsarmax με συμφωνίες sale and lease back και την ανταλλαγή και επαναγορά των προνομιούχων μετοχών μας σειράς Β”, πρόσθεσε.

    Υπενθυμίζεται ότι η Safe Bulkers έχει ξεκαθαρίσει πως θα μείνει μακριά από παραγγελίες νεότευκτων πλοίων το 2017 και το 2018, με τον ίδιο τον Πόλυ Χατζηιωάννου να δηλώνει προ μηνών πως “αυτή τη στιγμή τα νεότευκτα πλοία δεν είναι απαραίτητα, διότι η αγορά δεν είναι ακόμα σε υγιή κατάσταση”, εκτιμώντας ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάκτηση των περσινών απωλειών τους προτού κινηθούν για παραγγελίες νεότευκτων πλοίων.

    Πάντως, ο ίδιος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να κινηθεί η Safe Bulkers για εξαγορές μεταχειρισμένων πλοίων, αν υπάρξουν συμφέρουσες ευκαιρίες στην αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Γεωργιόπουλος: Εξασφάλισε έκπτωση 20 εκατομμυρίων για νεότευκτο tanker

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πίττας: Στα σκαριά μεγάλο deal της Euroseas με την Poseidon

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ε. Μαρινάκης: Νέο super deal που του αποφέρει 23.000 δολάρια την ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ