• Ναυτιλία

    Όμιλος Δαυίδ Λεβέντη: Δύο νέα πλοία για τη Sea Trade Holdings

    Aναστάσιος Δαυίδ, Πρόεδρος της Coca Cola HBC

    Aναστάσιος Δαυίδ, Πρόεδρος της Coca Cola HBC


    Με δύο νέα πλοία ενισχύει το στόλο της η ναυτιλιακή Sea Trade Holdings, συμφερόντων του ομίλου Δαυίδ Λεβέντη και της Zela Shipping του Γιώργου Μουσκά.

    Η ναυτιλιακή, ιδρύθηκε το 2013, όταν ο ισχυρός όμιλος, που είχε ήδη εμπειρία στο χώρο της ναυτιλίας, αποφάσισε από κοινού με τη ναυτιλιακή του κ. Μουσκά, που έχει έδρα το Λονδίνο, να δραστηριοποιηθεί εκ νέου στη συγκεκριμένη αγορά, όταν οι αξίες των πλοίων βρίσκονταν σε χαμηλά επίπεδα.

    Η Sea Trade Holdings, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της διαθέτει στόλο με εννέα πλοία οικολογικού τύπου, κατασκευασμένα σε κορυφαία ναυπηγεία της Ιαπωνίας, με γνώμονα την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης καυσίμου και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Η ναυτιλιακή δραστηριοποιείται στην μεταφορά ξηρού φορτίου και προϊόντων όπως ορυκτά, αγροτικά προϊόντα κ.α.

    Τα δύο τελευταία πλοία, που προστέθηκαν στο στόλο της  Sea Trade Holdings το 2018, είναι τα STH Oslo και STH Montreal, χωρητικότητας 60,508 dwt, που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Mitsui Engineering & Shipbuilding.

    Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Λεβέντη – Δαυίδ είχε στον έλεγχο του μέχρι το 2005 τη ναυτιλιακή εταιρία Navios, η οποία τότε διέθετε στόλο με 28 πλοία, μέσου όρου ηλικίας 3,5 έτη.

    Ο όμιλος πούλησε την εταιρία στην Αγγελική Φράγκου αντί 607,5 εκατ. δολαρίων, μία κίνηση που θεωρήθηκε από τις πιο εντυπωσιακές εκείνης της χρονιάς για την παγκόσμια ναυτιλία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  A. Φράγκου: Η φιλόδοξη μεταγραφή της Navios Maritime

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: H νέα συμφωνία της Enesel

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Παππάς: Συμφωνία έκπληξη από τη Star Bulk! Τα νέα πλοία που αγοράζει ο εφοπλιστής

     



    ΣΧΟΛΙΑ