Ναυτιλία

Όλοι οι νικητές των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων 2022 της Lloyd’s List – Πλούσιο φωτογραφικό υλικό


Η Μελίνα Τραυλού, ο Θοδωρής Βενιάμης και ο Χάρης Βαφειάς κερδίζουν μεγάλα βραβεία, ενώ βραβεύτηκαν εταιρίες – μεταξύ των οποίων η Ionic Bulk Carriers, η Andriaki Shipping και η Levante Ferries

Η νυν και ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) αναγνωρίστηκαν αμφότεροι με σημαντικά βραβεία την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, κατά την απονομή των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων της Lloyd’s List για το 2022, μπροστά σε πάνω από 1.000 καλεσμένους από τον χώρο της ναυτιλίας.

Η Μελίνα Τραυλού, η οποία νωρίτερα φέτος εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΕΕ, ανακηρύχθηκε Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς.

Η Μελίνα Τραυλού αποκαλύφθηκε ως νικήτρια του βραβείου λίγα λεπτά μετά την απονομή του Βραβείου Επιτεύγματος Ζωής Lloyd’s List/Propeller Club στον προκάτοχό της, Θεόδωρο Βενιάμη, ο οποίος ηγήθηκε της εφοπλιστικής κοινότητας της χώρας για 13 χρόνια μέχρι την αποχώρησή του το 2022.

Άλλα σημαντικά ατομικά βραβεία περιλάμβαναν το βραβείο Newsmaker της Χρονιάς στον εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, για μια μακρά λίστα με αξιοσημείωτες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης μιας δεύτερης ναυτιλιακής εταιρίας εισηγμένης στο Nasdaq, της Imperial Petroleum.

Η Δωροθέα Ιωάννου του American P&I Club αποκαλύφθηκε ως η Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε λέσχης Διεθνούς Ομίλου στα 167 χρόνια ύπαρξης του.

Το Βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλία κέρδισε ο Αντώνης Μαλαξιανάκης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Harbor Lab, μιας νεοφυούς εταιρείας τεχνολογίας η οποία παρέχει καινοτόμο λογισμικό που εστιάζει στα λιμενικά κόστη για τα πλοία.

Σε χαιρετισμό, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους υποψηφίους καθώς και στους νικητές των Βραβείων 2022.

Η GMS, ο μεγαλύτερος αγοραστής πλοίων και υπεράκτιων περιουσιακών στοιχείων για ανακύκλωση στον κόσμο, ήταν ο κύριος χορηγός των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν μια δεξίωση με ποτά πριν από το δείπνο που διοργάνωσε η Erma First, ενώ ο κινεζικός νηογνώμονας China Classification Society πρόσφερε την παραδοσιακή πρόποση σαμπάνιας για την υγεία της ελληνικής ναυτιλίας.

Μια δωρεά από τα έσοδα της εκδήλωσης πήγε στο φιλανθρωπικό σωματείο «Αργώ», που υποστηρίζει παιδιά με αναπηρία σε οικογένειες Ελλήνων ναυτικών.

Τα ετήσια βραβεία αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα και την αξιέπαινη δραστηριότητα στην ελληνική ναυτιλία και προβάλλουν την Ελλάδα ως ναυτιλιακό κέντρο. Οι νικητές επιλέγονται από μια ανεξάρτητη επιτροπή κριτών που εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η βραβευμένη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο ανταποκριτής της Lloyd’s List στην Ελλάδα Nigel Lowry.

Οι βραβευθέντες

Η Μελίνα Τραυλού ψηφίστηκε ως η Προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας της χρονιάς για το 2022.

Ο Θοδωρής Ε. Βενιάμης τιμήθηκε με το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής των Lloyd’s List/Propeller Club για μια άκρως επιτυχημένη καριέρα στη ναυτιλία που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 50 χρόνια.

Το βραβείο Newsmaker της Χρονιάς απονεμήθηκε στον Χάρη Βαφειά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της StealthGas και της Imperial Petroleum.

Ο Αντώνης Μαλαξιανάκης κέρδισε το Βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλίας, που είναι ανοιχτό σε προσωπικότητες ηλικίας έως 40 ετών.

Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς εξελέγη η Δωροθέα Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρίας του Αμερικανικού P&I Club.

Εταιρία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς ανακηρύχθηκε η Ionic Bulk Carriers, διαχειριζόμενη έναν σύγχρονο στόλο 14 πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου.

Ως Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς, η κριτική επιτροπή επέλεξε την Andriaki Shipping, την εταιρία διαχείρισης δεξαμενόπλοιων που ιδρύθηκε από τον Όμιλο N J Goulandris, τώρα τους 70 χρόνια.

Η Levante Ferries βραβεύθηκε ως Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς.

Η BRS Group Athens Ltd κέρδισε το Βραβείο Ναυλομεσίτη της Χρονιάς.

Το Βραβείο Χρηματοδότης της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία απονεμήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Δρ Χρήστος Λεοντόπουλος του ABS βραβεύτηκε με το Βραβείο Τεχνικού Επιτεύγματος.

Η Load Line Marine κέρδισε το Βραβείο Ασφάλειας.

Η Polygreen κέρδισε το Βραβείο Βιωσιμότητας.

Η Technava κέρδισε το φετινό διάσημο βραβείο Πειραιάς: Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο.

Ναυτικός της Χρονιάς ανακηρύχθηκε ο πλοίαρχος Κίμωνας Χριστοδούλου, καπετάνιος του δεξαμενόπλοιου «Christina» της Sun Enterprises για τη διάσωση 27 προσφύγων από ένα μικρό σκάφος στο Αιγαίο τον Αύγουστο του 2022.

Η Project Connect, η οποία λειτουργεί το πρόγραμμα Adopt-A-Ship στα ελληνικά σχολεία, αναδείχθηκε νικητής του Βραβείου Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης 2022.

Το βραβείο του πλοίου της χρονιάς απονεμήθηκε στα «Aero 1, 2, 3», τα νεότευκτα καταμαράν της Attica Group, που πλέουν στον Σαρωνικό από φέτος.

Το βραβείο Lloyd’s List Intelligence Big Data απονεμήθηκε στον HiLo.

Διαβάστε επίσης:

Capital (Βαγγέλης Μαρινάκης): Επενδύσεις ύψους 5,5 δισ. δολ. την τελευταία διετία στην πράσινη ναυτιλίαΣΧΟΛΙΑ