• Ναυτιλία

    Okeanis Eco Tankers (Γιάννης Αλαφούζος): Έσοδα 59,7 εκατ. δολάρια

    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος Okeanis Eco Tankers

    Γιάννης Αλαφούζος, μέτοχος Okeanis Eco Tankers


    Η Okeanis Eco Tankers Corp., του Γιάννη και Αριστείδη Αλαφούζου, γνωστοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

    Τα έσοδα και το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκαν στα 59,7 εκατ. δολάρια και 45,5 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για την ανασκοπούμενη περίοδο ήταν 20,2 εκατομμύρια δολάρια ή 0,63 δολάρια.

    Ο ημερήσιος ναύλος σε όλο τον στόλο, ήταν 48.900 δολάρια ανά ημέρα λειτουργίας.

    Οι τιμές των VLCC και Suezmax ήταν 57.900 δολάρια και 35.300 δολάρια ανά ημέρα λειτουργίας, αντίστοιχα.

    Τα ημερήσια λειτουργικά έξοδα πλοίων ήταν 9.350 δολάρια ανά ημερολογιακή ημέρα, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαχείρισης.

    Το τέταρτο τρίμηνο του 2023 μέχρι σήμερα, το 90% των διαθέσιμων ημερών με spot VLCC έχει ναυλωθεί με μέση τιμή TCE 40.900 δολάρια ανά ημέρα και το 49% των διαθέσιμων ημερών με spot Suezmax έχει ναυλωθεί με μέση τιμή TCE 56.600 δολάρια ανά ημέρα.

    Η εταιρεία κατέβαλε ποσό περίπου 48,3 εκατομμυρίων δολαρίων ή 1,50 δολαρίων ανά μετοχή τον Σεπτέμβριο του 2023 ως επιστροφή καταβεβλημένου κεφαλαίου.

    Στις 18 Ιουλίου 2023, η εταιρεία δήλωσε την επιλογή της να αγοράσει πάλι το σκάφος Suezmax Milos, από τον χρηματοδότη της πώλησης και μίσθωσης τον Φεβρουάριο του 2024. Η εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή μέσω εσόδων από νέα δανειακή διευκόλυνση για το πλοίο.

    Στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, η εταιρεία υπέγραψε νέα πιστωτική διευκόλυνση ύψους 84 εκατομμυρίων δολαρίων με την Credit Agricole Corporate and Investment Bank, για να αναχρηματοδοτήσει το υπάρχον χρέος της για τα πλοία Suezmax, Nissos Sikinos και Nissos Sifnos.

    Η διευκόλυνση θα αποπληρωθεί ανά τρίμηνο, λήγει σε 6 χρόνια, τιμολογείται σε 185 μονάδες βάσης πέραν του προθεσμιακού επιτοκίου SOFR και είναι εξασφαλισμένη από το Nissos Sikinos και το Nissos Sifnos.

    Στις 2 Νοεμβρίου 2023, η εταιρεία υπέβαλε δήλωση εγγραφής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, με σκοπό την απευθείας εισαγωγή των κοινών μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης («NYSE»).

    Το Διοικητικό Συμβούλιο δήλωσε επιστροφή κεφαλαίου 0,60 δολαρίων ανά μετοχή στους μετόχους. Η πληρωμή τοις μετρητοίς θα καταγραφεί ως επιστροφή του καταβεβλημένου κεφαλαίου και θα καταβληθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στους μετόχους από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Διορίζεται νέο ΔΣ – Εγκρίθηκαν έργα 24 εκατ. ευρώ για το λιμάνι

    Γιάννης Αλαφούζος: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Κυριάκου Βελόπουλου – Τι απάντησε η Ελληνική Λύση

    Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ – Τι τον οδήγησε στην απόφασή του



    ΣΧΟΛΙΑ