• Πολιτική

    Γιάννης Αλαφούζος: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Κυριάκου Βελόπουλου – Τι απάντησε η Ελληνική Λύση

    • NewsRoom
    Γιάννης Αλαφούζος, εφοπλιστής

    Γιάννης Αλαφούζος, εφοπλιστής


    Την άμεση προσφυγή του στη Δικαιοσύνη κατά του Κυριάκου Βελόπουλου ανακοίνωσε με δήλωσή του ο Γιάννης Αλαφούζος.

    Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τους ισχυρισμούς του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή περί «λαθρεμπορίου» από τον εφοπλιστή.

    Η δήλωση του κ.Αλαφούζου:

    Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος προέβη σε ψευδείς, συκοφαντικές και άκρως προσβλητικές σε βάρος μου δηλώσεις, ισχυριζόμενος ότι «εφοπλιστές, όπως ο κ. Αλαφούζος, κάνουν λαθρεμπόριο».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βελόπουλος καταφέρεται εναντίον μου, διαδίδοντας ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, χωρίς φυσικά να παραθέτει κανένα απολύτως στοιχείο.

    Επειδή το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και επειδή προφανώς ο κ. Βελόπουλος εκλαμβάνει την ανεκτικότητά μου ως ευκαιρία για συνέχιση της σπίλωσης και της αήθους επίθεσης κατά του προσώπου μου, υπηρετώντας άγνωστους σε εμάς σκοπούς, προσφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των εννόμων συμφερόντων μου.

    Τι απάντησε η Ελληνική Λύση

    Αργότερα το βράδυ της Πέμπτης, απάντηση στη δήλωση Αλαφούζου έδωσε η Ελληνική Λύση.

    «Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, που επί πέντε χρόνια λοιδορούσε και φίμωνε την Ελληνική Λύση, όπως και τον πρόεδρο και τους βουλευτές, οι οποίοι δεν εμφανίζονταν στις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού, (γεγονός που συνιστά παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας), σήμερα, ‘αλαφιασμένος’ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη, κάτι που φυσικά ουδέποτε έκανε η Ελληνική Λύση, παρά τα όσα υπέστη από τα ΜΜΕ του κύριου Αλαφούζου. Εμείς θεωρούμε πως η πολιτική και η δημοσιογραφία συνιστούν λειτουργήματα των οποίων η ‘τέλεση’ δεν γίνεται εντός των δικαστικών αιθουσών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

    Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει: «Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το περιεχόμενο της αναφοράς του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, το οποίο προφανώς δεν έγινε κατανοητό από τους ‘κακούς’ συμβούλους του κ. Αλαφούζου:

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, απαίτησε από τον πρωθυπουργό την πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου στομ Λακωνικό κόλπο.

    Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος στηλίτευσε το γεγονός, ότι οι καταστροφικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, είτε πρέπει να αρθούν για να αγοράσουμε πλέον φτηνό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, είτε να επιβληθούν και σε εφοπλιστές όπως ο κ. Αλαφούζος. που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο, χωρίς να υπόκεινται σε κυρώσεις!

    Παραπέμπουμε τον κ. Αλαφούζο στα σχετικά δημοσιεύματα των New York Times και του δημοσιογραφικού οργανισμού Investigate Europe τον Φεβρουάριο του 2023. Εάν ο κύριος Αλαφούζος και οι συνεργάτες του δεν έχουν υπ’ όψιν τους τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, πολύ ευχαρίστως να τους τα αποστείλουμε.

    Η ‘ευαισθησία’ του κ. Αλαφούζου λοιπόν, είναι ‘εκπρόθεσμη’ και πολιτικώς επιλεκτική, καθώς τα δημοσιεύματα των διεθνών μέσων έχουν συμπληρώσει 9 ολόκληρους μήνες. Κοινώς, ‘Ωδινεν όρος καί έτεκεν μυν’.

    Εκτός εάν ο κ. Αλαφούζος αναγνώρισε τον εαυτό του, στην έτερη καταγγελία του Κυριάκου Βελόπουλου για την διενέργεια λαθρεμπορίου στον Λακωνικό κόλπο».

    «Παρ’ όλα αυτά εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, όπως επίσης και στον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που αγωνίζονται απόψε για την Ελλάδα», καταλήγει η Ελληνική Λύση στην ανακοίνωσή της.

    Διαβάστε επίσης

    Παπαστεργίου: Παρουσίασε το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας σε συνέδριο για τις «Έξυπνες Χώρες» στο Βερολίνο

    Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Κοντά στη σύλληψη ενός ακόμα Έλληνα οι Αρχές

    Κ. Χατζηδάκης στο ECOFIN: Οι αμυντικές δαπάνες να λαμβάνονται υπόψιν στα υπερβολικά ελλείμματα



    ΣΧΟΛΙΑ