Η ναυτιλιακή εταιρεία Grid Shipping and Capital Ltd, αποτελεί ένα νέο φάρο δυναμισμού που στηρίζεται στην εμπειρία, στις δεξιότητες και στο όραμα τριών ανθρώπων της ναυτιλίας.
Στον Πάνο Φασουλή, στον Σπυρίδωνα Τόγια και στον Παύλο – Πάρι Ξανάλατο.
Η εταιρεία τους, καταγράφει εντυπωσιακή και συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Οι ιδρυτές της, με υπέρβαση των παραδοσιακών διοικητικών ορίων, έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τη φιλοδοξία σε μετρήσιμη επιτυχία.
Αυτή η ανάπτυξη δεν είναι τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα μιας στρατηγικής δέσμευσης στην επέκταση του στόλου και στην επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό υψηλής κατάρτισης.
Η Grid Shipping & Capital Ltd, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, είναι μια ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης πλοίων, η οποία επενδύει σε ποντοπόρα πλοία.
Δραστηριοποιείται παγκοσμίως στις θαλάσσιες μεταφορές, με έμφαση στα πλοία Handymax μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και στα δεξαμενόπλοια.
Οι ιδρυτές της εταιρείας αντιπροσωπεύουν πάνω από 75 χρόνια συσσωρευμένης εμπειρίας στον ναυτιλιακό και χρηματοπιστωτικό κλάδο συνολικά.
Η εταιρεία επικεντρώνεται στην ασφάλεια, στην καινοτομία, στην περιβαλλοντική συνείδηση και στην παροχή βιώσιμων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.
Η Grid Shipping & Capital Ltd. αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας σύγχρονης ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας που επενδύει στη συνεχή ανάπτυξη και την ποιότητα του στόλου της.
Πρόσφατα η εταιρεία αγόρασε το πλοίο kamsarmax Arktos, χωρητικότητας 82.000 dwt, το οποίο είναι πλέον το μεγαλύτερο πλοίο στο στόλο της μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου της εταιρείας.
«Αυτό το ορόσημο σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην στρατηγική μας επέκταση προς μεγαλύτερα, πιο αποτελεσματικά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην», δήλωσε ένας εκ των τριών «σωματοφυλάκων» της εταιρείας, Δρ. Πάνος Φασουλής.
Ο ναυτιλιακός όμιλος έχει επεκταθεί σε μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου με την απόκτηση ενός πλοίου kamsarmax, το οποίο αποτελεί την τελευταία προσθήκη στον στόλο της εταιρείας.
Ο Δρ. Πάνος Φασουλής πρόσθεσε ότι η εξαγορά αντικατοπτρίζει το κοινό όραμα του ομίλου να επενδύσει σε μεγαλύτερα πλοία, ικανά να εξυπηρετήσουν τις εξελισσόμενες ανάγκες του παγκόσμιου εμπορίου με υπεύθυνο και ανταγωνιστικό τρόπο.
Σύμφωνα με τα δεδομένα στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ο στόλος της Grid Shipping αποτελείται συνολικά επτά πλοία: τέσσερα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, δύο πλοία γενικού φορτίου και ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου.
Οι τρεις σωματοφύλακες
Ο Πάνος Φασουλής, είναι εφοπλιστής δεύτερης γενιάς με περισσότερα από 23 χρόνια εμπειρίας στον ναυτιλιακό κλάδο, στα οικονομικά χρηματοοικονομικά και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Το 2017, συνίδρυσε την Grid Holding, με εξειδίκευση στην Πλοιοκτησία, τη Διαχείριση Πλοίων και τη Χρηματοδότηση Ιδιωτικών Κεφαλαίων SVP.
Είναι επίσης επισκέπτης λέκτορας σε θέματα διεθνούς διασφάλισης, λογιστικής, εταιρικών φορολογικών συστημάτων και υπηρεσιών χρηματοοικονομικής χρηματοδότησης σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Το 2008, ίδρυσε την PFF Holding Ltd, παρέχοντας λογιστικές, ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες με παρουσία στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Η καριέρα του ξεκίνησε στην F-Shipping and Trading Ltd, όπου επικεντρώθηκε στην ιδιοκτησία ακτοπλοϊκών εταιρειών και αργότερα ως CPA σε μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες (ΣΟΛ Crowe, PwC & PKF Gold Coast).
Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Οικονομία, την Τραπεζική και τα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και πτυχίου στα Οικονομικά των Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Cambridge John Ruskin.
Ο Σπυρίδων Τόγιας, είναι εφοπλιστής με πάνω από 25 χρόνια οικονομικής εμπειρίας σε διευθυντικές θέσεις σε τραπεζικές, ναυτιλιακές και εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
Το 2017 συνίδρυσε την Grid Holding, με εξειδίκευση στην Πλοιοκτησία, τη Χρηματοδότηση Ιδιωτικών Κεφαλαίων και τις Επενδύσεις στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των ακινήτων.
Προηγουμένως, ο Σπύρος Τόγιας, κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στον Τραπεζικό Τομέα στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, με εξειδίκευση στους τομείς της χρηματοδότησης, των δομημένων χρηματοοικονομικών (ομόλογα, κοινοπρακτικά δάνεια, χρηματοδότηση ECA), της χρηματοδότησης έργων και της ιδιωτικής τραπεζικής.
Επιπλέον, ήταν μέλος σε διάφορες εταιρικές επιτροπές, συμπεριλαμβανομένων Εκτελεστικών Επιτροπών, Επιτροπών Ενεργητικού και Παθητικού (ALCO), Επιτροπών Κινδύνων και Επιτροπών Προσωπικού.
Ο Σπύρος Τόγιας, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στην Οικονομική των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικά και πτυχίο (BSc) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Buckingham.
Ο Παύλος Πάρις Ξανάλατος, ιδιοκτήτης της Tide Line Inc, είναι εφοπλιστής 4ης γενιάς με περισσότερα από 30 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στον ναυτιλιακό κλάδο.
Από το 2000, διευθύνει την οικογενειακή του επιχείρηση, Tide Line Inc., η οποία έχει διαχειριστεί πάνω από 20 πλοία διαφορετικής ηλικίας, κατασκευής και μεγέθους.
Προηγουμένως, ο Πάρις διετέλεσε Αντιπρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας Anangel American Shipholdings Ltd του ομίλου Angelicoussis στο Λονδίνο, επιβλέποντας τις λειτουργίες της εταιρείας και ενεργώντας ως βασικός σύνδεσμος μεταξύ μετόχων, διοίκησης και Διοικητικού συμβουλίου.
Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στην Pegasus Chartering Limited στο Λονδίνο, όπου επικεντρώθηκε στη ναύλωση δεξαμενόπλοιων Panamax και πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου Capesize, στην S&P, στο Trading και στη Διαχείριση Κινδύνων
Ο Πάρις κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και πτυχίο στις Επιστήμες Διοίκησης από το London School of Economics.
Τέλος, από τις 8 Μαΐου του τρέχοντος έτους, έχει αναλάβει και πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λιόν… σε ελεύθερη πτώση: Ζημίες 200 εκατ. ευρώ, χρέη-φαντάσματα και ο λογαριασμός του Τέξτορ
- Αποκάλυψη – Θοδωρής Λιβάνιος στο mononews: Ο εκλογικός νόμος για τις εθνικές κάλπες του 2027 δεν πρόκειται να αλλάξει
- Tο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ της Καλλιπάτειρας, ο Μιχάλης Μανιάτης και η συλλογή του στη Θεσσαλονίκη και τα βραβεία για τις γυναίκες που ξεχώρισαν
- Πόλεμος Νταβιντιάν – Παπαμιμίκου στο Open: Ποιος πραγματικά κρατά το τιμόνι του σταθμού του Ιβάν Σαββίδη;