• Ναυτιλία

    Neptune Lines: Συνεργασία με την METIS για τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

    Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


    Το πρώτο βήμα στην υιοθέτηση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για τη διαχείριση του συνόλου στόλου της, που αποτελείται από εξειδικευμένα στη μεταφορά αυτοκινήτων πλοία, αλλά και φορτηγά πλοία, κάνει η Neptune Lines συμφερόντων Μελίνας Τραυλού.

    Η Neptune επέλεξε να συνεργαστεί με την ελληνική εταιρεία METIS, η οποία παρέχει λύσεις συλλογής δεδομένων και εξειδικευμένης ανάλυσης αυτών με τη χρήση μιας εξαιρετικά προηγμένης πλατφόρμας, η οποία αξιοποιεί τις τεχνολογίες του cloud computing και της τεχνητής νοημοσύνης.

    Στα πλοία της Neptune Lines έχει ήδη εγκατασταθεί ο εξοπλισμός METIS Ship Connect – η αυτοματοποιημένη λύση συλλογής δεδομένων, της οποίας η εγκυρότητα και η ακρίβεια έχει πιστοποιηθεί από τον Lloyds Register.

    «Ως κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών μεταφοράς οχημάτων που δραστηριοποιείται σε περισσότερα από 40 λιμάνια, η Neptune Lines αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας της αυτοκινητοβιομηχανίας», λέει ο Νίκος Πατεράκης, Chief Operating Officer της Neptune. «Τα τελευταία χρόνια, οι συσκευές IoT και η τεχνολογία NLP μέσω των δεδομένων που συλλέγουν έγιναν βασικοί παράγοντες για την αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, η οποία στο τέλος οδηγεί σε καλύτερη απόδοση για τους πελάτες και τη βιομηχανία logistics. Είναι καιρός η ναυτιλία να προσαρμοστεί γρήγορα στις αλλαγές, να ενσωματώσει τις νέες τεχνολογίες και να φτάσει στο επόμενο επίπεδο απόδοσης, εξειδίκευσης και ποιότητας των υπηρεσιών που απαιτούνται στην εποχή μας».

    «Η Neptune Lines είναι ένας νέος πελάτης με πλοία ειδικού τύπου τα οποία πρώτη φορά εντάσσονται στην πλατφόρμα της METIS, αλλά η ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να ενδυναμώνει τις ναυτιλιακές εταιρείες στο ταξίδι τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι πλήρως εφαρμόσιμη σε όλα τα είδη πλοίων», λέει ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, διευθύνων σύμβουλος της METIS.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΕΥ: Προοπτικές για ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνές κέντρο εμπορευματικών μεταφορών και logistics

    Στηρίζει την ελληνική σημαία ο όμιλος της Άννας Αγγελικούση

    Greek Shipping Newsmaker of the Year ο Μιχάλης Σακέλλης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ