• Ναυτιλία

    Greek Shipping Newsmaker of the Year ο Μιχάλης Σακέλλης

    Μιχάλης Σακέλλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)


    Ο κ. Μιχάλης Σακέλλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) τιμήθηκε με το βραβείο «Greek Shipping Newsmaker of the Year», στα φετινά βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020, που διεξήχθησαν για πρώτη φορά διαδικτυακά την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

    Η εξαιρετικά τιμητική αυτή διάκριση, η οποία έρχεται στα 100 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου, αποτελεί το μοναδικό βραβείο που αποφασίζεται από τους ίδιους τους συντάκτες της Lloyd’s List και απονεμήθηκε στον κύριο Σακέλλη, αναγνωρίζοντας τον κεντρικό ρόλο που διαδραμάτισε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 στις προσπάθειες να κρατηθεί η ελληνική ακτοπλοΐα ζωντανή παρά το πλήγμα που εδέχθη από την πανδημία Covid 19.

    Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής των Lloyd’s List στην Αθήνα κ. Nigel Lowry, o κ. Σακέλλης, ως Πρόεδρος του ΣΕΕΝ πάντοτε αγωνιζόταν για την ανάδειξη της σημαντικότητας των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών στον ελληνικό τουρισμό και την τεράστια συμβολή τους στην ελληνική οικονομία, και η φετινή χρονιά το απέδειξε περισσότερο από ποτέ.

    Ο κ. Σακέλλης συμμετείχε ενεργά σε κάθε στάδιο διαμόρφωσης των πολιτικών για τη διασφάλιση της ασφαλούς και αποτελεσματικής συνέχισης της σύνδεσης προς και από τα νησιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την ένταξη του κλάδου στα μέτρα ενίσχυσης που αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, για να στηριχθεί η επιβατηγός ναυτιλία και να ξεπεραστεί το σοκ της φετινής χρονιάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία 2020: Οι «καλύτεροι των καλύτερων» για πρώτη φορά σε ψηφιακή τελετή

    ΕΥ: Προοπτικές για ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνές κέντρο εμπορευματικών μεταφορών και logistics



    ΣΧΟΛΙΑ