• Ναυτιλία

    Στηρίζει την ελληνική σημαία ο όμιλος της Άννας Αγγελικούση

    Αγόρασε δύο συμβόλαια ναυπήγησης bulk carriers η Alpha Bulkers της Άννας Αγγελικούση

    Άννα Αγγελικούση


    Η ελληνική σημαία κυματίζει στα μισά, περίπου, από τα πλοία του στόλου του ομίλου Άννας Αγγελικούση, ο οποίος επεκτείνεται ραγδαία τόσο όσον αφορά τον τύπο όσο και τον αριθμό των πλοίων.

    Με τα σινιάλα των εταιρειών του ομίλου της κας. Αγγελικούση, η οποία φέτος αναδείχθηκε προσωπικότητα της χρονιάς στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020, πλέουν σήμερα 66 πλοία, ενώ ακόμα έξι αποτελούν το ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας.

    Μάλιστα ο στόλος της, της Άννας Αγγελικούση αλλά και των γιών της Φραγκίσκου και Αντώνη που σταδιακά και με προσεκτικά βήματα εμφάνίζονται όλο και πιο συχνά στο προσκήνιο, βρίσκεται στην έβδομη θέση, μεταξύ των ελλήνων εφοπλιστών όσον αφορά την αξία του.

    Πιο συγκεκριμένα ο στόλος των τριών εταιρειών (μαζί με τα υπό ναυπήγηση) αποτελείται από 72 πλοία αξίας 2,88 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Vessels Value.

    Από αυτά τα 34 είναι στο ελληνικό νηολόγιο, στηρίζοντας την ελληνική σημαία, ενώ ο στόλος πλέον είναι μεικτός αφού εκτός από την παραδοσιακή παρουσία που έχει στα bulk carriers με την Alpha Bulkers, έχει πραγματοποιήσει δυναμικό άνοιγμα και στα δεξαμενόπλοια μέσω της Pantheon Tankers, αλλά και στα LNG carriers, μέσω της Alpha Gas.

    Φέτος μάλιστα παρέλαβε δύο νεότευκτα LNG carriers, φτάνοντας τον εν ενεργεία στόλο της στα τρία, ενώ μέσα στη νέα χρονιά αναμένεται να παραλάβει ακόμα δύο.

    Η συγκεκριμένη αγορά, μπορεί να αποτελεί μια πολύ ακριβή επένδυση, περίπου 200 εκατ. δολάρια το κόστος ανά πλοίο, αλλά το συγκεκριμένο καύσιμο τα επόμενα χρόνια αναμένεται να φτάσει ή και να προσπεράσει το πετρέλαιο ως πηγή ενέργειας.

    Ο όμιλος διαθέτει ένα στόλο που αποτελείται από 33 bulk carriers, 30 δεξαμενόπλοια, (συν τέσσερα υπό ναυπήγηση) καθώς και τρία LNG carriers (συν δύο υπό ναυπήγηση).

    Αξίζει να σημειωθεί οτι η κ. Άννα Αγγελικούση ήταν μια απο τις επιδραστικότερες ελληνίδες για το 2019 σύμφωνα με την λίστα mononews100.

    Την λίστα που καταρτίζει κάθε χρόνο, με τους 100 πιο επιδραστικούς έλληνες , το mononews.gr.

    Διαβάστε ακόμα:

    Αγοραπωλησίες πλοίων ύψους 554 εκατ. δολ. από τους Έλληνες εφοπλιστές τον Νοέμβριο – Ποια πλοία άλλαξαν χέρια

    Τα ονόματα της ναυτιλίας που πήραν τα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020

    Τι σηματοδοτεί η επένδυση της Capital Group στην Eurobank

     



    ΣΧΟΛΙΑ