• Ναυτιλία

    Νέος οικονομικός διευθυντής στον όμιλο GasLog του Πήτερ Λιβανού

    Αχιλλέας Τασιούλας, CFO GasLog


    Οι εταιρείες GasLog Ltd. και GasLog Partners LP συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, ανακοίνωσαν ότι από την 1η Ιουλίου 2020 χρέη οικονομικού διευθυντή (CFO) θα αναλάβει ο Αχιλλέας Τασιούλας, στη θέση του Alastair Maxwell, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει.

    Η εξέλιξη αυτή είναι επακόλουθο της απόφασης των δύο εταιρειών να μεταφέρουν διοικητικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού διευθυντή, στην Ελλάδα. Ο Alastair Maxwell αποφάσισε να μην μετακομίσει στην Ελλάδα και έτσι θα παραιτηθεί από την θέση του στις 30 Ιουνίου 2020. Μέχρι τότε τα δύο στελέχη θα συνεργαστούν στενά προκειμένου να γίνει ομαλά η μετάβασ,η ενώ ο Alastair θα εξακολουθήσει και μετά την αποχώρηση του να παρέχει τις συμβουλές του στον όμιλο όποτε χρειάζεται.

    Ο Alastair Maxwell ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον όμιλο GasLog τον Φεβρουάριο 2017 και ανέλαβε τη θέση του CFO τον Μάρτιο του ίδιου έτους. Επί 29 χρόνια εργάζονταν στο χώρο του investment banking, με έμφαση στους τομείς της χρηματοδότησης και της ενέργειας.

    Ο Αχιλλέας Τασιούλας ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή CFO της GasLog τον Δεκέμβριο του 2019. Εργάζεται στην εταιρεία από τον Οκτώβριο του 2014 ως δημοσιονομικός ελεγκτής και ο ρόλος του επεκτάθηκε σε Chief Risk Officer, Financial Controller και Head of Tax τον Αύγουστο του 2017.

    Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Gastrade και επικεφαλής σε διάφορες θυγατρικές του ομίλου. Πριν εργαστεί στην GasLog, ο Αχιλλέας Τασιούλας ήταν επί έξι χρόνια εταιρικός ελεγκτής στην, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ναυτιλιακή Danaos Corporation.

    Διαθέτει MSc στην Ανάλυση Έργου, τα Χρηματοοικονομικά και τις Επενδύσεις από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ και πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

    Ο Paul Wogan, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog Ltd. επισήμανε: «Εκ μέρους  του Προέδρου της εταιρείας Πήτερ Λιβανού και του διοικητικού συμβουλίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Alastair για την εμπειρία, τις ικανότητες και την καθοδήγηση που έχει προσφέρει τα τελευταία τρία χρόνια στην εταιρεία και του εύχομαι να συνεχίσει την προσωπική και επαγγελματική του πορεία με επιτυχία.

    Επίσης, συγχαίρω τον Αχιλλέα για την προαγωγή του στη θέση του CFO. H μεγάλη αφοσίωση του στην GasLog, η γνώση του για την εταιρεία και η εμπειρία του στον έλεγχο, τις χρηματοοικονομικές εκθέσεις, τη διαχείριση κινδύνων και την φορολογία αποτελούν τεράστιο εχέγγυο, καθώς η GasLog έχει στόχο την οικονομική επάρκεια, την πειθαρχία και την απομόχλευση.



    ΣΧΟΛΙΑ