• Business

    Alastair Maxwell: Ποιος είναι ο νέος οικονομικός διευθυντής του ομίλου GasLog

    Πήτερ Λιβανός GasLog

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog


    Η GasLog Ltd. και η GasLog Partners ανακοίνωσαν ότι τη θέση του παραιτηθέντος οικονομικού διευθυντή των δύο εταιριών,  Simon Crowe, θα πάρει ο Alastair Maxwell, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs.

    Ο Maxwell θα βρεθεί στη νέα του θέση το Μάρτιο ενώ για ένα διάστημα ο προκάτοχος του θα παραμείνει οικονομικός διευθυντής και θα εργαστούν από κοινού προκειμένου η μετάβαση να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Άλλωστε ο Simon Crowe εκτελούσε χρέη οικονομικού διευθυντή στις δύο ναυτιλιακές για μια χρονική περίοδο 4 ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο όμιλος γνώρισε τεράστια ανάπτυξη και πραγματοποίησε μεγάλες συμφωνίες.

    Ποιος είναι όμως ο Alastair Maxwell;

    Επί 29 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του investment banking, με έμφαση στους τομείς της χρηματοδότησης και της ενέργειας. Πιο πρόσφατα, την περίοδο 2010-2016 υπήρξε ένας εκ των επικεφαλής του Global Energy στη Διεύθυνση Επενδυτικής Τραπεζικής της Goldman Sachs, αφού προηγουμένως ήταν επικεφαλής του Τομέα Ενέργειας στην περιοχή EMEA, για τη Morgan Stanley. Παράλληλα ο Alastair έχει εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία στους τομείς εξαγορών & συγχωνεύσεων, μετοχών, χρεών και χρηματοδοτήσεων σε όλα τα τμήματα του κλάδου της ενέργειας.

    Ο Paul Wogan, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog Ltd. επισήμανε: “Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και του Προέδρου του Πήτερ Λιβανού, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Alastair στη GasLog. Η βαθιά του γνώση στον τομέα της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών αγορών και η συμμετοχή του σε μερικές από τις μεγαλύτερες συνέργειες και συναλλαγές της βιομηχανίας τον καθιστούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ομάδα”.

    Ο Andy Orekar, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog Partners, δήλωσε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου Curt Anastasio, είμαι ενθουσιασμένος που ο Alastair εντάσσεται στην εταιρία. Η εμπειρία του στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, η τεχνογνωσία του στον χρηματοοικονομικό κλάδο και οι αποδεδειγμένες ηγετικές του ικανότητες θα συμπληρώσουν την ηγετική ομάδα των στελεχών μας.”

    Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Alastair Maxwell σχολίασε: “Είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω στον όμιλο GasLog σε μια τέτοια συναρπαστική χρονική στιγμή για την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου και κατά την περίοδο ανάπτυξης του Ομίλου. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ομάδα της GasLog να βοηθήσω στο “χτίσιμο” της ανάπτυξης και της προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Vessels Value: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λου Κολλάκης: Άλλο ένα πλοίο της Hanjin στα «χέρια» του

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ