• Ναυτιλία

    Νέος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας ο δρ Άγγελος Φ. Βλάχος

    Ο δρ Άγγελος Φ. Βλάχος

    Ο δρ Άγγελος Φ. Βλάχος


    Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας θα τοποθετηθεί ο δρ Άγγελος Φ. Βλάχος, ο οποίος θα διαδεχθεί την παραιτηθείσα Άννα Θυσιάδου.

    Ο Άγγελος Βλάχος γεννήθηκε το 1970. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με Master στη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία από το University of Sussex και κάτοχος PhD του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Από το χώρο της ακαδημαϊκής έρευνας, μετακινήθηκε στη διεθνή τουριστική αγορά ως επιτελικό στέλεχος. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο Υπουργείο Τουρισμού ως εμπειρογνώμονας σε θέματα δημόσιας τουριστικής πολιτικής και διευθυντής στο Γραφείο ΕΟΤ Κίνας.

    Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και ερευνητικά σε θέματα τουριστικής στρατηγικής και ανάπτυξης και διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε περιοδικά και συλλογικά έργα. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

    Από το Μάρτιο του 2015 και έως τον Ιούνιο 2021, διετέλεσε Μη-Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ επίσης συντόνισε το νευραλγικό έργο της αδειοδότησης και ανάπτυξης ενός δικτύου εγκαταστάσεων υδατοδρομίων στην επικράτεια, με στόχο τη δημιουργία του πέμπτου μεταφορικού άξονα (υδροπλάνα).

    Παράλληλα, επί μια εξαετία, από το 2015 έως τον Αύγουστο του 2021, ως μέλος Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), εκπροσώπησε το Ελληνικό Δημόσιο/Μέτοχο παρακολουθώντας εξ ονόματος του την ομαλή εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης και συμμετέχοντας στην Επιτροπή Ελέγχου (Audit Committee) της ανώνυμης εταιρείας.

    Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Σεπτεμβρίου 2022 εξελέγη από την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) διευθυντής του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας», θυγατρική εταιρεία της Ένωσης με τη μορφή Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και αντικείμενο την εκπαίδευση στις πάσης φύσεως δραστηριότητες της λιμενικής βιομηχανίας και στους όμορους χώρους.

    Από τον Οκτώβριο 2021 έως σήμερα δραστηριοποιείται ως στρατηγικός σύμβουλος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για τα Λιμάνια κυριότητας και εποπτείας του, έχοντας οριστεί εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου για τους Οργανισμούς Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), στα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια των ανωνύμων εταιρειών.

    Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΛΚ έχει σε εξέλιξη την υποπαραχώρηση του εμπορικού λιμένα Φίλιππος Β’ μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας που ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

    Διαβάστε επίσης

    Ακέφαλος παραμένει ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας μετά την παραίτηση της Άννας Θυσιάδου



    ΣΧΟΛΙΑ