• Ναυτιλία

    Νέα παραλαβή ρυμουλκού από την Vernicos

    Δημήτρης και Γιώργος Βερνίκος


    Το ναυπηγείο της Τουρκίας Med Marine ανακοίνωσε την παράδοση ενός ρυμουλκού έλξης 75 τόνων στην εταιρεία ρυμούλκησης Vernicos Scafi, μια κοινοπραξία που ιδρύθηκε το 2019 μεταξύ της ελληνικής Vernicos και της ιταλικής Scafi Società di Navigazione S.p.A. που διαθέτει τώρα 46 ρυμουλκά.

    Το νεότευκτο ρυμουλκό ονομάστηκε «Vernicos Scafi III» και θα χρησιμοποιηθεί από τον Vernicos Scafi στο λιμάνι του Πειραιά.

    Το ρυμουλκό ASD ”Vernicos Scafi III”, κατασκευάστηκε από τη Med Marine στο Ναυπηγείο Eregli στην Τουρκία και το μοντέλο MED-2575 ανήκει στη σειρά σχεδίασης RAmparts 2500W της Robert Allan Ltd. που είναι ένα από τα πιο ευέλικτα σχέδια ρυμουλκών ASD για τη διεκπεραίωση πλοίων, την ακτοπλοϊκή ρυμούλκηση, τα καθήκοντα γενικής χρήσης ή συνοδείας.

    Το νεότευκτο ρυμουλκό «Vernicos Scafi III»
    Το νεότευκτο ρυμουλκό «Vernicos Scafi III»

    Η υψηλή ισχύς και η ευελιξία του το καθιστούν ικανό να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ρυμούλκησης λιμανιών και βαθέων υδάτων.

    Το ρυμουλκό είναι εξοπλισμένο με δύο κύριους κινητήρες MTU-16V4000M63, ο καθένας από τους οποίους αναπτύσσει 2.000 kW στις 1.800 σ.α.λ. και με δύο προωθητήρες (Kongsberg/Rolls Royce). Είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα πυρόσβεσης κλάσης FiFi 1, ικανό επίσης να παρέχει υπηρεσίες ανάκτησης λαδιού και συνοδείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα αυθαίρετα και «ορφανά» λιμάνια, μια ανοιχτή πληγή… – Η περίπτωση των Κυθήρων και άλλων πολλών λιμένων

    Μελίνα Τραυλού: Να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας

    Meadway Shipping (Κώστας Δελαπόρτας): Πρόσθεσε άλλο ένα φορτηγό πλοίο στο στόλο της



    ΣΧΟΛΙΑ