• Ναυτιλία

    Νέο ρυμουλκό για την Vernicos Scafi Tugs με ελληνική σημαία

    Ο Δημήτρης Βερνίκος, Διευθυντής της Vernicos Scafi

    Δημήτρης Βερνίκος, Διευθυντής της Vernicos Scafi (Πηγή: vernicostugs.gr)


    Η Vernicos Scafi Tugs and Salvage Maritime Co., γνωστοποίησε την αγορά ενός νεότευκτου ρυμουλκού, που θα είναι από τα πιο σύγχρονα και ισχυρά ρυμουλκά στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανακοίνωσε για απόκτηση και άλλου ρυμουλκού.

    Το νέο ρυμουλκό, που αναμένεται να παραληφθεί από ναυπηγείο της Τουρκίας εντός του Σεπτεμβρίου 2024 και θα υψώσει την ελληνική σημαία.

    Το MED-A2575 κατασκευάστηκε από τη Med Marine στο ναυπηγείο Eregli στην Τουρκία, το οποίο είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα ναυπηγεία στην Ευρώπη. Ανήκει στη σειρά σχεδίασης RAmparts 2500-W της Robert Allan Ltd. και είναι ένα από τα πιο ευέλικτα σχέδια ρυμουλκών ASD για χειρισμό πλοίων, παράκτια ρυμούλκηση, γενικής χρήσης ή καθήκοντα συνοδείας.

    Έχει την ικανότητα 80 τόνων έλξης. Η υψηλή ισχύς και η ευελιξία του το καθιστούν ικανό να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ρυμούλκησης λιμανιών και βαθέων υδάτων.

    Το ρυμουλκό είναι εξοπλισμένο με δύο κύριους κινητήρες Caterpillar/3516E, ο καθένας από τους οποίους αναπτύσσει 2.100 kW στις 1.600 rpm και με δύο προωθητές Kongsberg/US 255S FP.

    Είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα πυρόσβεσης κλάσης FiFi 1, ικανό επίσης να παρέχει υπηρεσίες ανάκτησης λαδιού και συνοδείας.

    Ο Δημήτρης Βερνίκος, Διευθυντής της Vernicos Scafi, σχολίασε: “Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων πέντε ετών συνεργασίας με τους Ιταλούς εταίρους μας, η Scafi Società di Navigazione S.p.A (Scafi), η Vernicos Scafi μαζί με τους Έλληνες εταίρους της στην SVS Maritime Company, συνεχίζει την επέκτασή της με την εξαγορά ενός ακόμη νεότευκτου από τα ναυπηγεία Med Marine, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της με ασφάλεια και αξιοπιστία.

    Ας ελπίσουμε ότι το δεύτερο νεόδμητο ρυμουλκό μας αποτελεί τη συνέχεια του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας που στοχεύει να διατηρήσει τη VernicosScafi ηγέτη του κλάδου. Είμαστε βέβαιοι ότι η επένδυσή μας θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση μας και σίγουρα θα προσθέσει αξία στον στόλο της κοινοπραξίας μας στη Med Tugs”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Αυξήθηκαν κατά 45,8% οι γυναίκες ναυτολογημένες σε πλοία – Τι λένε 5 αξιωματικοί μηχανικοί

    Τραυλού: Η συμμετοχή των γυναικών, στη θάλασσα και στη στεριά, ενισχύει και εξελίσσει τη ναυτιλία

    Στυλιανίδης: Δημιουργείται μητρώο κατασκευαστών ξύλινων παραδοσιακών σκαφών



    ΣΧΟΛΙΑ