• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Κλοπή σωλήνων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου - Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου


    Το εργοστασιακό σωματείο «Η Τρίαινα» γνωστοποίησε ότι την προηγούμενη «Παρασκευή αποκαλύφθηκε ότι εντός του χώρου του ναυπηγείου έγινε κλοπή 130 περίπου μέτρων σωλήνων από το δίκτυο μεταφοράς βιομηχανικών αερίων, στο Ναυπηγείο».

    Με ανακοίνωση τους, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Ε. Μπαλογιάννης και ο γραμματέας Σ. Παπαδής, αποκαλύπτουν ότι η «κλοπή έγινε από ένα χώρο (το χώρο των βιομηχανικών αερίων), που καλύπτεται από αυστηρά μέτρα προστασίας όπως απαιτεί η Ελληνική νομοθεσία, λόγω επικινδυνότητας του χώρου» και στη συνέχεια τονίζουν:

    «Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα μέτρα όπως περίφραξη με πλέγμα ύψους δύο (2) μέτρων περίπου, απαγόρευση εισόδου, κλείδωμα εισόδου, πλήρης φωτισμός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

    Εκφράζουμε την απορία μας, πως είναι δυνατόν να γίνει αφαίρεση μεγάλου μέρους σωληνώσεων, περίπου 130 μέτρα,  χωρίς να γίνει αντιληπτό από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης η οποία περιπολεί εντός του χώρου του Ναυπηγείου όλο το 24ωρο και έχοντας υποτίθεται ικανό και πιστοποιημένο προσωπικό που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φύλαξης βιομηχανικών εγκαταστάσεων;

    “Οι κακοί εργαζόμενοι”, που κατά δήλωση των εκπροσώπων του νέου οικονομικού φορέα, δεν προστάτευαν την περιουσία του Ναυπηγείου έφυγαν και είναι στο Ναύσταθμο. Τώρα τι; Δεν είδαν; Δεν ξέρουν; Δεν ενημερώθηκαν σωστά από τους εκπροσώπους του ιδιοκτήτη;

    Ο νέος ιδιοκτήτης οφείλει να προστατεύει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου. Θα πρέπει να μιλήσει και να ενημερωθεί από ανθρώπους που γνωρίζουν. Το πρόβλημα δεν είναι οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι, αλλά οι συμβουλάτορες.

    Επιπροσθέτως, γνωρίζει ο νέος ιδιοκτήτης για την απόπειρα κλοπής που έγινε πριν λίγες ημέρες, η οποία απετράπη από την επέμβαση ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσε στην περιοχή; Γνωρίζει για τη δολιοφθορά που έγινε στον υποσταθμό, με κίνδυνο να δημιουργηθεί θανατηφόρο ατύχημα;

    Το σωματείο μας και όλοι οι εργαζόμενοι καταδικάζουμε απερίφραστα την κλοπή σωλήνων από το δίκτυο μεταφοράς βιομηχανικών αερίων. Καταδικάζουμε κάθε κλοπή ή απόπειρα κλοπής και κάθε δολιοφθορά που επιχειρείται στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου.

    Για το τελευταίο συμβάν, για τις συνθήκες που έγινε και για την αναζήτηση και αποκάλυψη των ενόχων, ζητάμε την άμεση έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες Λιμεναρχείο – Αστυνομία, και όχι από εσωτερική ΕΔΕ. Για δε το δίκτυο μεταφοράς βιομηχανικών αερίων, ζητάμε την άμεση αποκατάσταση βάση των διεθνών κανόνων ασφαλείας βιομηχανικών αερίων».

    Διαβάστε επίσης

    Στα χαρακώματα Ελλάδα και Ουκρανία για πέντε Έλληνες εφοπλιστές

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συγκέντρωση των εργαζομένων για τις περικοπές των μισθών από το Πολεμικό Ναυτικό

    Ιωάννα Προκοπίου: Μια γυναίκα της ναυτιλίας που συμμετέχει και αντλεί δύναμη από όλες τις θεσμικές θέσεις του εφοπλισμού



    ΣΧΟΛΙΑ