• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συγκέντρωση των εργαζομένων για τις περικοπές των μισθών από το Πολεμικό Ναυτικό

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου - Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου


    Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά που απασχολούνται αποσπασμένοι στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν προβλήματα με την μισθοδοσία του μηνός Απριλίου.

    Το σωματείο «Τρίαινα» του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, επισημαίνει ότι «έγιναν οι πληρωμές του Απριλίου και διαπιστώσαμε ότι σε πολλούς συναδέλφους έχουν γίνει περικοπές στις αποδοχές τους, με την αιτιολογία ότι για κάποιες μέρες δεν εμφανίστηκαν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας» και προσθέτει:

    «Οι περικοπές αυτές έγιναν παρά την ρητή διαβεβαίωση του Υπουργού Άμυνας, κατά την συγκέντρωσή μας έξω από το Υπουργείο τον περασμένο μήνα, ότι δεν θα γίνει καμία περικοπή ημερομισθίου για το λόγο αυτό.

    Επιπλέον, τα ημερομίσθια που αφαιρέθηκαν αφορούν ημέρες κατά τις οποίες δεν υπήρχε γραπτή πρόσκληση των εργαζομένων από τον Διοικητή του ΝΚΣ με τον οποίο όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε υπογράψει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας μας για ανάληψη υπηρεσίας στο Ναύσταθμο, παρά μόνο τηλεφωνικές κλήσεις αγνώστου προελεύσεως και αγνώστου ταυτότητας του καλούντος σε κάποιους συναδέλφους και για κάποιους άλλους ακόμη περιμένουν να καλεστούν .

    Θεωρούμε την ενέργεια αυτή μη νόμιμη, απαράδεκτη και προκλητική.

    Καλούμε τον Υπουργό Άμυνας να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του (ακόμη και την Παρασκευή 5/5/2023 σε τηλεφωνική επικοινωνία το ίδιο δεσμευόταν) και να δώσει εντολή για την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας.

    Πέρα από αυτά, δεν έχουμε ακόμη πληρωθεί τις αποδοχές μας για το μήνα Φεβρουάριο, ούτε έχουμε λάβει καθόλου μπόνους (για ελάχιστη κάλυψη των διαφορών μας σε σχέση με τους μισθούς που είχαμε με την ΕΝΑΕ), όπως ρητά είχαμε συμφωνήσει με τους αρμόδιους εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας και τα οποία μάλιστα κατά τις συμφωνίες μας και τις δεσμεύσεις των αρμοδίων εκπροσώπων του Υπουργείου θα ήταν αυξημένα.

    Καλούμε και για το θέμα αυτό τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΝ να σεβαστούν τα συμφωνηθέντα».

    Ως πρώτη αντίδραση, τονίζει το σωματείο εργαζομένων στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά, για τις παραπάνω ενέργειες και παραλείψεις του Υπουργείου Άμυνας κα του Αρχηγού ΓΕΝ, την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 ώρα 11:00 το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας με όλα τα εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου στο Υπουργείο Άμυνας και θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΝ, σε μια προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που απρόκλητα και αναίτια δημιουργούν.

    Παράλληλα, η «Τρίαινα» καλεί τους εργαζόμενους «που τους έχουν αφαιρεθεί ημερομίσθια να ζητήσουν εκκαθαριστικά σημειώματα των αποδοχών που έλαβαν για τον μήνα Μάρτιο και Απρίλιο και να τα προσκομίσουν στο Σωματείο για να ελεγχθούν οι διαφορές , προκειμένου να προχωρήσουν σε άσκηση αγωγής για την δικαστική διεκδίκησή τους μαζί με τις αποδοχές του μήνα Φεβρουαρίου για το σύνολο του προσωπικού».

    Διαβάστε επίσης:

    H Celestyal Cruises ενισχύθηκε με τον Tobias Klitsch και την Beth Hulett

    United Maritime (Σταμάτης Τσαντάνης): Ενισχύει το στόλο της με φορτηγό πλοίο και τα έσοδα της με την ναύλωση δυο πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ