• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Θα πληρωθούν από το Πολεμικό Ναυτικό αναδρομικά για Ιανουάριο – Φεβρουάριο

    Εμπλοκή με το θέμα της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου


    Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η κυβερνητική υπουργική απόφαση προκειμένου να πληρωθούν οι πρώην εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    Το σωματείο των εργαζομένων “Η Τρίαινα” γνωστοποίησε ότι “τις τελευταίες δυο ημέρες ενημερωθήκαμε και είδαμε και εμείς οι ίδιοι σε συναντήσεις που είχαμε , ότι η τροπολογία θα γίνει κυβερνητική υπουργική απόφαση , η οποία θα υπογραφεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και θα καλύψει τις μισθοδοσίες μας”.

    Ωστόσο, όπως ενημερώνουν ο πρόεδρος του σωματείου Ε. Μπαλογιάννης και ο γενικός γραμματέας Σ. Παπαδής, υπάρχει ένα πρόβλημα με τους πρώην εργαζόμενους που κατέθεσαν αιτήσεις για να πάρουν το επίδομα ανεργίας.

    Με ανακοίνωση τους, επισημαίνουν για το θέμα που δημιουργήθηκε:

    “Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε , γιατί κάποιοι από εσάς έχετε ήδη μπει στο ταμείο ανεργίας και κάποιοι ακόμη είναι έτοιμοι σήμερα να πάνε , ότι όπως σας αναφέραμε σε ανακοίνωσή μας, αλλά και μετά την κινητοποίηση και την συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας κυρία Μιχαηλίδου δεν χρειάζεται κανείς εργαζόμενος να προσφύγει στο ταμείο ανεργίας ΔΥΠΑ , διότι το θέμα για χρηματοδότηση , η οποία θα περιλαμβάνει και την αναδρομικότητα του μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου , αλλά θα καλύπτει και την μισθοδοσία Μαρτίου, θα γινόταν με τροπολογία , που θα ψηφιζόταν στις 29 Φεβρουαρίου.

    Όποιος συνάδελφος έχει προσφύγει στο ταμείο ανεργίας , αγνοώντας τα λεγόμενά μας , ίσως έχει δημιουργήσει ατομικό πρόβλημα στο να πάρει τους μισθούς του κανονικά με αναδρομικότητα . Ενδέχεται να πάρει μόνο το επίδομα ανεργίας , διότι η πληρωμή μας θα γίνει από την υπηρεσία του ΔΥΠΑ.

    Εμείς θα προσπαθήσουμε για άλλη μια φορά, να ξεμπλοκάρουμε μια τέτοια κατάσταση, αλλά αυτήν την φορά με επιφυλακτικότητα.

    Για όλα τα υπόλοιπα θα βγει ανακοίνωση και θα πραγματοποιηθεί αν χρειαστεί Γενική Συνέλευση”.

    Διαβάστε επίσης

    Μικρομεσαίοι κατασκευαστές: Πρόθυμοι για τα έργα-express στη Θεσσαλία – Αιχμές προς το υπουργείο υποδομών



    ΣΧΟΛΙΑ