• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Είμαστε απολυμένοι και ο Γ. Προκοπίου «δεν ανοίγει τα χαρτιά του»…

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής


    «Από τον Φεβρουάριο του 2023 το ενεργητικό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μεταβιβάστηκε σε ιδιώτη επενδυτή. Η μεταξύ μας επαφή και επικοινωνία περιορίστηκε σε ένα εθιμοτυπικό πλαίσιο χωρίς επί της ουσίας να δοθούν απαντήσεις όσον αφορά τους σκοπούς, τα μελλοντικά σχέδια του και το μέλλον των εργαζομένων Το μόνο βέβαιο είναι ότι σήμερα ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είμαστε, από το τέλος Ιανουαρίου 2023, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ».

    Το σωματείο εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, «η Τρίαινα», με αφορμή την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση της, επιχειρεί να αναδείξει το θέμα των 600 εργαζομένων, που ήδη έχουν απολυθεί και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα απασχοληθούν στα Ναυπηγεία που έχουν περάσει υπό τον έλεγχο του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.

    «Παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, υπογραμμίζει το σωματείο των εργαζομένων, παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ το 2021,ότι όλες οι θέσεις εργασίας μας είναι διασφαλισμένες, όλοι είμαστε στον αέρα» και προσθέτει:

    «Προσωρινά από το Φεβρουάριο απασχολούμαστε για το Πολεμικό Ναυτικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (με αποδοχές περίπου ανειδίκευτου εργάτη), οι οποίες όμως και αυτές λήγουν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Με σειρά παρεμβάσεών μας προς τους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά και μέσω της Κοινοβουλευτικής Διαδικασίας έχουμε κατ’ επανάληψη θέσει το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας μας, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί λύση. Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχουμε επιδείξει μέχρι τώρα ιδιαίτερη υπομονή και με ρεαλισμό και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που καθημερινά εμφανίζονται. Θεωρούμε όμως ότι οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και μάλιστα οι δημόσιες δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, θα πρέπει να υλοποιούνται. Οι εργαζόμενοι απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση. Να πιεστεί ο νέος επενδυτής, στον οποίο η Κυβέρνηση έχει δώσει όλα όσα έχει ζητήσει και ακόμη παραπάνω, να υπογράψει άμεσα συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου με όλους τους εργαζόμενους. Επιπλέον, έχουμε ζητήσει από τους αρμόδιους Υπουργούς να αξιοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στον κατασκευαστικό ή επισκευαστικό τομέα του Πολεμικού Ναυτικού ή άλλων αντίστοιχων υπηρεσιών. Έχουμε εργαστεί για το Πολεμικό Ναυτικό επί σειρά πολλών ετών στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση κάθε είδους πολεμικών σκαφών. Διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία και είναι βέβαιο ότι πολλαπλή θα είναι η ωφέλεια του Πολεμικού Ναυτικού και γενικά της Εθνικής μας Άμυνας από την παροχή των υπηρεσιών μας στους τομείς αυτούς. Οι εργαζόμενοι απαιτούμε άμεση συνάντηση με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς για την προώθηση των παραπάνω ζητημάτων. Θα αγωνιστούμε προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε τρόπο για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας για όλους τους απολυμένους από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά».

    Διαβάστε επίσης:

    Τροποποίηση δρομολογίων των Μινωικών Γραμμών

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 17,8 εκατ. δολάρια

    Θετικά τα αποτελέσματα από το συνέδριο Ελλάδας-Κίνας για τη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση



    ΣΧΟΛΙΑ