• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Νότιας Κορέας: Παραγγελίες 4,4 δισ. δολαρίων σε μία εβδομάδα

    Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

    Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας


    Δεκαεπτά πλοία μεταφοράς LNG, δύο δεξαμενόπλοια Suezmax, καθώς και δέκα μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας, συνολικής αξίας 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανέλαβαν μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα τα Ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.

    Αναλυτικότερα, η HD Korea Shipbuilding & Marine, η ναυπηγική εταιρεία συμμετοχών του ομίλου HD Hyundai (πρώην Hyundai Heavy Industries Group), ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση κατασκευής δύο πετρελαιοφόρων με ιδιοκτήτες στην Ωκεανία, συνολικού ύψους 172 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η τιμή ενός μόνο πλοίου είναι κοντά στην τρέχουσα τιμή ενός δεξαμενόπλοιου Suezmax 158.000 τόνων. Μέχρι στιγμής, η Hyundai Samho Heavy Industries έχει λάβει 6,02 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραγγελίες νέων πλοίων φέτος, φτάνοντας το 231,5% του στόχου της για παραγγελίες 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος.

     Το 2021, η αξία των νέων παραγγελιών της Hyundai Samho Heavy Industries είχε φτάσει τα 5,553 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Μέχρι το 2022, η συνολική παραγγελθείσα αξία είχε αυξηθεί στα 8,662 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, η Hyundai Samho Heavy Industries είχε ήδη συγκεντρώσει 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες παραγγελίες, φτάνοντας το 169,2% του στόχου παραγγελιών για ολόκληρο το έτος.

    Εκτός από τα δύο δεξαμενόπλοια, οριστικοποιήθηκε και επίσημα η πρώτη παραγγελία VLAC της Maersk Tankers αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που δημοσιεύτηκαν από τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης, η Hyundai Samho Heavy Industries υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την κατασκευή του 4+4+2 VLAC (Very Large Liquid Ammonia Carrier) 93.000 κυβικών μέτρων για παράδοση μεταξύ 2027 και 2028. Το κόστος για κάθε νέο πλοίο είναι μεταξύ 110 και 112 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Τον περασμένο Οκτώβριο, η δεύτερη παρτίδα παραγγελιών για πλοία LNG υπογράφηκε επίσης επίσημα ως μέρος του “σχεδίου 100 πλοίων” του Κατάρ. Η HD Korea Shipbuilding Marine υπέγραψε σύμβαση με την Qatar Energy για την κατασκευή 17 πλοίων μεταφοράς LNG χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων.

     Η συνολική αξία αυτής της σύμβασης είναι περίπου 3,89 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), ένα νέο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ποσό ενιαίου συμβολαίου στην ιστορία της ναυπηγικής.

    Μέχρι στιγμής φέτος, η HD Korea Shipbuilding & Marine έχει υπογράψει 143 παραγγελίες ναυτιλιακής κατασκευής και εξοπλισμού, συνολικού ύψους 20,19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φτάνοντας περίπου το 128% του στόχου παραγγελιών για ολόκληρο το έτος των 15,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση της Χατζημανώλη με τον Παναγιώτη Τσάκο για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες

    C3is Inc (Χάρης Βαφειάς): Αύξηση 1.018% στα καθαρά κέρδη

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 4,49 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ