• Ναυτιλία

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 4,49 εκατ. δολάρια

    Η Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping

    Σεμίραμις Παληού (OceanPal, Diana Shipping)


    Η Diana Shipping Inc., της Σεμίραμις Παληού γνωστοποίησε ότι, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής που ανήκει εξ ολοκλήρου, έχει συνάψει σύμβαση χρονοναύλωσης με την Western Bulk Carriers AS, για ένα από τα πλοία ξηρού φορτίου Ultramax, το m/v DSI Aquila.

    Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 12.500 δολάρια ανά ημέρα, μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως τις 10 Νοεμβρίου 2024 με δυνατότητα επέκτασης έως στις 10 Ιανουαρίου 2025.

    Η νέα περίοδος ναύλωσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου 2023 .

    Το «DSI Aquila» είναι ένα πλοίο μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, Ultramax, χωρητικότητας 60.309 dwt που κατασκευάστηκε το 2015.

    Η απασχόληση του «DSI Aquila» αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 4,49 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

    Με την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του m/v Boston, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 40 πλοία χύδην ξηρού φορτίου: 4 Newcastlemax, 9 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 7 Panamax και 9 Ultramax.

    Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του m/v Boston, είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,58 έτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ναυπηγεία Ελευσίνας: Πώς οι επενδύσεις θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε γεωστρατηγικό κόμβο για την επάρκεια της Ευρώπης σε LNG, LPG και πλατφόρμες αιολικής ενέργειας

    Την ψηφιοποίηση του ελληνικού νηολογίου συζήτησαν Στυλιανίδης και Τραυλού

    Ξενοκώστας (ONEX): Η μεγαλύτερη αμερικανική επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ