• Ναυτιλία

    Συνάντηση της Χατζημανώλη με τον Παναγιώτη Τσάκο για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες

    Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου

    Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου


    Η Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου παρά τω Προέδρω κ. Μαρίνα Χατζημανώλη συμμετείχε στην 8η τριμερή Υπουργική συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας στον Πειραιά.

    Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ελλάδας ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, και της Μάλτας ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδιος για θέματα ναυτιλίας, κ. Aaron Farrougia.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα τρέχοντα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, για θέματα που άπτονται της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, καθώς και τις τρέχουσες νομοθετικές προτάσεις οι οποίες συζητούνται στα πλαίσια του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, οι τρεις Υπουργοί συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας και του συντονισμού.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Αθήνα, η Υφυπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με τη ναυτιλιακή και πλοιοκτητική κοινότητα της Ελλάδας, στα πλαίσια των προσπαθειών ενίσχυσης του κυπριακού νηολογίου και της συνεχούς διαβούλευσης με τις ναυτιλιακές εταιρείες και θεσμούς σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ναυτιλίας.

    Η Μαρίνα Χατζημανώλη παρακάθησε σε γεύμα εργασίας, προσκεκλημένη του κ. Παναγιώτη Τσάκου, πλοιοκτήτη και ιδρυτή του ομίλου Τσάκου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που άπτονται της ναυτικής εκπαίδευσης.

    Η Υφυπουργός και ο κ. Παναγιώτης Τσάκος συμφώνησαν να ενισχυθεί η συνεργασία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του ομίλου, στα πλαίσια κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών.

    Επίσης, η κ. Χατζημανώλη, στα πλαίσια του γεύματος, συναντήθηκε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο.

     Διαβάστε επίσης:

    Ναυπηγεία Ελευσίνας: Πώς οι επενδύσεις θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε γεωστρατηγικό κόμβο για την επάρκεια της Ευρώπης σε LNG, LPG και πλατφόρμες αιολικής ενέργειας

    Την ψηφιοποίηση του ελληνικού νηολογίου συζήτησαν Στυλιανίδης και Τραυλού

    Ξενοκώστας (ONEX): Η μεγαλύτερη αμερικανική επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ