• Ναυτιλία

    Ναυπηγεία Ελευσίνας: «Κατά μέτωπο» επίθεση κατά της προηγούμενης διοίκησης από τους εργαζομένους

    Ναυπηγεία Ελευσίνας

    Ναυπηγεία Ελευσίνας


    «Κατά μέτωπο» επίθεση κατά της προηγούμενης διοίκησης των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου (όμιλος Νεώριον) κάνουν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας.

    Λίγες μέρες μετά την επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου των ναυπηγείων Ελευσίνας Γιάννη Στεφάνου, προς τον πρωθυπουργό, τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρμόδια υπουργεία και φορείς, με την οποία στράφηκε κατά της οικογένειας Ταβουλάρη, η οποία ήταν στη διοίκηση των ναυπηγείων μέχρι πρόσφατα, και την κατηγορούσε για δημιουργία χρεών περίπου «500 εκατ. ευρώ», οι εργαζόμενοι της Ελευσίνας συντάσσονται και με νέα επιστολή καταδικάζουν τα έργα και ημέρες της προηγούμενης διοίκησης.

    Η επιστολή

    Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων επισημαίνουν:

    «Ήρθε η ώρα και για εμάς τους εργαζoμένους των Ναυπηγείων της Ελευσίνας να ενώσουμε τις φωνές μας στα πλαίσια του κινήματος “Me too” για την επαγγελματική κακοποίηση, λεκτική βία, bullying και κοινωνική περιθωριοποίηση που έχουμε υποστεί από πατέρα, υιό Ταβουλάρη και το βασικό τους συνεργάτη τον Οικονομικό Διευθυντή τους, τον κύριο Ανδριτσάκη.

    Λουξεμβουργιανή εταιρία, offshore και μισό δις ευρώ χρέη «στην υγεία των κορόιδων» του Έλληνα φορολογούμενου, του Πολεμικού Ναυτικού, των ασφαλιστικών ταμείων, του δημοσίου και όλων των εργαζομένων. Ψέματα, συκοφαντίες, απειλές και καθημερινό «ψυχικό βιασμό» από τους κύριους Ταβουλάρηδες, τον Οικονομικό τους Δ/ντη κύριο Ανδριτσάκη για να καταστρέφουν τα ναυπηγεία μας ανενόχλητοι.

    Από το 2017 που εμφανίστηκε η εταιρία που έσωσε το Νεώριο και τους εργαζόμενους – συναδέλφους μας εκεί, αλλά και τους ίδιους από δεκάδες εκατομμύρια χρεών, η AXIS μαζί με την οικογένεια Ταβουλάρη και εκτελεστικό όργανο τον κύριο Ανδριτσάκη έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο αγώνα παραπληροφόρησης και καταδολίευσης της ΟΝΕΧ και του νέου επενδυτή. Ο κος Ανδριτσάκης, από τη στιγμή που είχαν πρόταση από τον επενδυτή για το Νεώριο, οργάνωνε και πρότεινε με το προηγούμενο Σωματείο του Νεωρίου «αυτοδιοίκηση», για να παγιώσει την παντοκρατορία του Ταβουλάρη με έμμεσο τρόπο, διαλύοντας το Ναυπηγείο, με μοναδικό στόχο τη διατήρηση της οικογένειας στα πράγματα.

    Τα ίδια, με τον ίδιο τρόπο, προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα η τριάδα μετά των «συνεργών τους», δικηγόρων της AXIS και μιας σειράς «μπροστινών» για να ανακόψουν την έλευση του επενδυτή και να παραμείνουν βασιλιάδες του χάους και της καταστροφής.

    Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

    Αξιότιμοι όλοι,

    Είμαστε έντιμοι, ειλικρινείς και χιλιοβασανισμένοι εργάτες, θύματα ενός διαχρονικού, υπερκομματικού και αντεθνικού εγκλήματος που λαμβάνει χώρα. Έχουν διαφορετικά πρόσωπα κάθε φορά, δεν έχουν πολιτικό κόμμα ή ιδεολογία, δεν έχουν πατρίδα ή όραμα. Όραμά τους η καταστροφή και η λασπολογία. Η AXIS βγήκε τώρα μπροστά να λασπώσει και η τριάδα ανέλαβε δράση. Ο κος Ταβουλάρης και υιός, μέσω πρόθυμων του κόμματος της ΝΔ προσπαθούν να το προωθούν όπου μπορούν, ο κος Ανδριτσάκης το προωθεί στο «φίλο» του Γ.Γ. κο Αντώνη Οικονόμου και όπου άλλου μπορούν. Ακόμα και τον Βουλευτή Κυκλάδων κύριο Συρμαλένιο παρέσυραν και μετέτρεψαν σε κομιστή..

    Θα μπορούσαμε να μιλάμε και να σας αναλύουμε το δέντρο της διαπλοκής τους ώρες, γιατί όλα τα ξέρουμε και όλα θα βγουν στη δημοσιότητα όταν πρέπει. Είμαστε αλήθεια τυχεροί γιατί τόσο όσο εσείς ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι Πολιτικοί Αρχηγοί, ο κύριος Τσίπρας, η κυρία Γεννηματά και ο κύριος Βελόπουλος είστε άνθρωποι καθαροί, χωρίς εξαρτήσεις από το σύμπλεγμα Ταβουλάρη και έχετε αποδείξει πως η επιτυχία και η διάσωση των Ναυπηγείων σας ενώνει.

    Εμείς ούτε τις γνώσεις σας έχουμε, ούτε την δύναμή σας.

    Σας παρακαλούμε, ενωθείτε, ενώστε τις δυνάμεις σας, αποξενώνεστε και οδηγείστε στη Δικαιοσύνη για να απολογηθούν όλοι αυτοί για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν ενάντια της πατρίδας, των Ναυπηγείων, ημών και των οικογενειών μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Παναγιωτίδης: Είσοδος της Castor Maritime στην αγορά των τάνκερ – Κέρδη 810% για τη μετοχή από την αρχή του έτους

    Capital Maritime: 15 πλοία υπό ναυπήγηση, αξίας 2 δισ. δολαρίων, έχει η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη

    Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ



    ΣΧΟΛΙΑ