• Ναυτιλία

    Ν. Μουνδρέας: Θα πετύχει και δεύτερο super deal;

    Μουνδρέας

    Ο Νίκος Μουνδρέας με τα παιδιά του Γιώργο και Ναταλία


    Στην απόσυρση ενός ακόμη πλοίου της προσανατολίζεται η ναυτιλιακή NGM Energy, συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Μουνδρέα, μετά την απορσδόκητα υψηλή τιμή που πέτυχε πρόσφατα κατά την πώληση προς διάλυση ενός εκ των παλαιότερων φορτηγών πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, του στόλου της.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η εταιρία της οικογένειας Μουνδρέα αναζητά αγοραστή για το πλοίο Ataka, κατασκευής 1998 και χωρητικότητας 281.000 dwt και σύμφωνα με τα επίπεδα που κυμαίνονται αυτή την περίοδο οι τιμές διάλυσης, το VLCC θα μπορούσε να πουληθεί έναντι 17 εκατ. δολ.

    Το συγκεκριμένο πλοίο, με την αρχική ονομασία Takachiho 2, αγόρασε η ελληνική ναυτιλιακή το Φεβρουάριο του 2016 από την ιαπωνική NYK Line έναντι 21,3 εκατ. δολ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το τάνκερ επρόκειτο να πουληθεί την περασμένη εβδομάδα αλλά τελικά η συμφωνία δεν επετεύχθη, καθώς οι τιμές για scrap έδειχναν να κινούνται πτωτικά.

    Η σκέψη για την πώληση του πλοίου προέκυψε μετά την πρόσφατη, επιτυχημένη πώληση του bulk carrier Enterprise (χωρητικότητας 168.400-dwt και κατασκευής 1997) σε άκρως ικανοποιητική τιμή.

    Συγκεκριμένα, το πλοίο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει τεχνικό έλεγχο το Φεβρουάριο του 2020, πουλήθηκε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για παλιοσίδερα στην Ινδία έναντι 10,1 εκατ. δολ. Η NGM το είχε αγοράσει τον Αύγουστο του 2013 από την TCC Group έναντι 11,4 εκατ. δολ.

    Την πολιτική της ελληνικής ναυτιλιακής ακολουθούν και άλλες εταιρίες του κλάδου. Η Prima Marine of Thailand επίσης δρομολογεί την πώληση του Northern Star, χωρητικότητας 281.000 dwt και κατασκευής 1999, το οποίο μπορεί να δοθεί σε τιμή παρόμοια με αυτή του Ataka.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση έκπληξη από τον εφοπλιστή Πέτρο Παππά: Θέλει να αγοράσει 15 πλοία από χρεοκοπημένη εταιρία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Κεφάλαια 111 εκατ. ευρώ στα ταμεία της GasLog Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Τσάκος: Ποια είναι η εταιρεία που αγόρασε τα δύο τάνκερ suezmax της TEN



    ΣΧΟΛΙΑ