• Ναυτιλία

    Μέρισμα 4,25 δολάρια τη μετοχή θα δώσει η Star Bulk – Κέρδη 680,5 εκατ. δολάρια

    Ο Πέτρος Παππάς, επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρείας, Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    «Οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς κατά το 2021, επέτρεψαν στην εταιρεία να φτάσει σε ρεκόρ κερδοφορίας κατά την τέταρτο τρίμηνο, η Star Bulk διαμόρφωσε καθαρά έσοδα 300,2 εκατομμυρίων δολαρίων, έσοδα TCE 428,0 εκατομμύρια δολάρια και EBITDA, 353,1 εκατομμύρια δολάρια με το TCE για το τρίμηνο να αυξάνεται σε 37.406 δολάρια την ημέρα ανά πλοίο», επισήμανε ο Πέτρος Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Bulk, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εισηγμένης εταιρείας.

    Στη συνέχεια, ο Πέτρος Παππάς, τόνισε:

    «Σε επίπεδο έτους, καταφέραμε να έχουμε την καλύτερη χρονιά μας από ποτέ, με καθαρά έσοδα 680,5 εκατ. δολάρια και EBITDA 892,0 εκατ. δολάρια.

    Οι αυξημένες ταμειακές ροές από τις εργασίες μας βοήθησαν να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ισολογισμό μας φτάνοντας το τρέχον ταμειακό υπόλοιπο της τάξης του 593,7 εκατομμύρια δολάρια, μειώνοντας το καθαρό χρέος μας στα 938,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε στην πολιτική μας για αύξηση των μερισμάτων και ανακοινώνουμε μέρισμα 2,00 δολάρια ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο.

    Για ολόκληρο το έτος 2021, το Star Bulk θα έχει κάνει συνολικές διανομές στους μετόχους της 4,25 δολάρια ανά μετοχή, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να εκμεταλλεύεται την ισχυρή αγορά».

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεπέρασε τα 10 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών

    Έλληνες εφοπλιστές: Πρωταθλητές στη second hand αγορά το 2021 – Αγορές πλοίων ύψους 8,8 δισ. δολαρίων

    Ελληνικές ναυτιλιακές: Οι ισχυροί ισολογισμοί έφεραν γενναία μερίσματα



    ΣΧΟΛΙΑ