• Ναυτιλία

    «Μαύρη» Πέμπτη για τις ναυτιλιακές μετοχές – Ποιες πήγαν κόντρα στο ρεύμα

    stock-crash market


    Η παρέμβαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, περιόρισε τις ζημίες για τις περισσότερες ναυτιλιακές μετοχές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Dow Jones, που χαρακτηρίστηκε από βαριές απώλειες για το σύνολο των μετοχών, αν και ορισμένες μετοχές της κατηγορίας των τάνκερ συνέχισαν να καταγράφουν ανοδική πορεία.

    Βαριές απώλειες κατέγραψαν πολλές εταιρείες του ξηρού φορτίου, όπως η Eagle (-10,88%), η Genco (-20%), η Star Bulk (-5,16%) και η Scorpio Bulkers (-7,92%), ενώ στον κλάδο των containerships, η Costamare έκλεισε με πτώση 10,77%.

    Ωστόσο, η άνοδος των τιμών για μεταφορές αργού πετρελαίου και καθαρών πετρελαϊκών παραγώγων, που έχει πυροδοτηθεί μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την τιμή του πετρελαίου, επέτρεψε σε ορισμένες εταιρείες της αγοράς των τάνκερ να καταγράψουν και πάλι κέρδη. Μεταξύ των ευνοημένων της χθεσινής συνεδρίασης ήταν οι DHT Holdings (+7,60%) και Scorpio Tankers (+1,94%). Αντίθετα, απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των Nordic American Tankers (-12,97%), Tsakos Energy Navigation (-4,65%), Ardmore Shipping (-8,64%) και Teekay Tankers (-6,61%).

    Άσχημη ήταν η μέρα και για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας, με βαριές απώλειες για τις Norwegian Cruise Lines (-35,62%), Royal Caribbean Cruises (-31,76%), Celebrity Cruises (-31,76%) και Carnival Corp (-31,17%).

    Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν εκ νέου, με το Brent να καταγράφει πτώση 8% στα 32,71 δολάρια και το West Texas Intermediate να πέφτει κατά 6% στα 30,94 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ