• Ναυτιλία

    MARU: Οι Έλληνες στα ναυπηγεία της Ιαπωνίας – Μια πρωτοποριακή έκθεση στην καρδιά της Αθήνας

    • NewsRoom


    Στα μέσα του 20ού αιώνα η ελληνική υπερπόντια ναυτιλία γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη.

    Οι Έλληνες πλοιοκτήτες, επενδύοντας στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του στόλου τους, παρήγγειλαν δεκάδες νέα πλοία όλων των τύπων. Μεγάλος αριθμός από αυτά κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία της Ιαπωνίας.

    Η Ιαπωνία, με στοχευμένη εθνική στρατηγική για την αναγέννηση των ναυπηγείων της, αποτελεί για τους Έλληνες μια σίγουρη επιλογή ως προς τη ναυπήγηση των πλοίων τους εδώ και 70 χρόνια.

    Η έκθεση Maru (κύκλος στα ιαπωνικά) διοργανώνεται από το Αρχείο των Ναυτικών Χρονικών, τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, και φιλοξενείται από τις 15 μέχρι και την 21η Δεκεμβρίου 2022, από τους Νικόλα και Κατερίνα Λυκιαρδοπούλου, στο κτήριο AMALIAS 36.

    Η έκθεση Maru αποτυπώνει τη σχέση ανάμεσα στην ελληνόκτητη ναυτιλία και την ιαπωνική ναυπηγική βιομηχανία όπως εξελίχθηκε σε έναν επιτυχή κύκλο συνεργασίας, εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης. Η ιστορία αυτού του «κύκλου» ξετυλίγεται μέσα από το Αρχείο των Ναυτικών Χρονικών και αναλύεται διεξοδικά στην ειδική έκδοση Δεκεμβρίου του περιοδικού. Η έκθεση Maru οπτικοποιεί πτυχές της ιστορίας αξιοποιώντας τον πλούτο του αρχειακού υλικού αλλά και αυθεντικά αντικείμενα από την χρυσή εποχή της ελληνοϊαπωνικής συνεργασίας.

    Στο πλαίσιο της έκθεσης, φιλοξενούνται συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, όπου στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, με μεγάλη εμπειρία στην ιαπωνική ναυτιλιακή πραγματικότητα καταθέτουν σκέψεις και απόψεις για το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα maru.naftikachronika.gr.

    Διάρκεια Έκθεσης: 15-21 Δεκεμβρίου 2022

    Ώρες Λειτουργίας: 16:30 – 20:30, Σάββατο: 11:00 – 17:00, Κυριακή: Κλειστά

    AMALIAS 36 (Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας 36, Αθήνα)

    Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη:

    Κύριοι χορηγοί: Angelakos (Hellas) S.A., Angelicoussis Group, Μ/Maritime Corp.

    Χρυσοί χορηγοί: Chios Navigation (Hellas) Ltd., Fafalios Shipping S.A., Samos Steamship Co, Sealink Navigation Ltd.

    Υποστηρικτές: Alassia NewShips Management Inc., Chartwell Maritime S.A., Eastern Meditarranean Maritime Ltd., FURUNO, IONIC, Macgregor, Marichem Marigases, IRI/The Marshall Islands Registry, Nereus Shipping S.A., Seaven Tanker and Dry Management Inc., TEN Ltd., VANOS



    ΣΧΟΛΙΑ