• Ναυτιλία

    M. Nestour (Carnival) στο mononews: «Θέλουμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στον Πειραιά»

    Michel Nestour, Carnival


    Η εξέλιξη του κορονοϊού και οι επιπτώσεις που προκαλεί θα κρίνουν την απόφαση της Carnival Cooperation να μεταφέρει κρουαζιερόπλοια από τις γραμμές της Ασίας στην Μεσόγειο.

    Αυτό αναφέρει στο mononews.gr ο αντιπρόεδρος του αμερικάνικου κολοσσού για την ευρύτερη περιοχή της ευρωπαϊκής Μεσογείου, Michel Nestour τονίζοντας πως η εταιρεία παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την εξάπλωση του ιού σε κάθε περιοχή που δραστηριοποιείται και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν όσο καλύτερα μπορεί.

    «Ο κορονοϊός επηρεάζει πολλές χώρες και μπορεί να επεκταθεί οπουδήποτε», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο κ. Nestour, ο οποίος έδωσε το παρόν στην εκδήλωση του ΟΛΠ για τη έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας προβλήτας κρουαζιέρας υπογραμμίζει πως υπάρχει έντονη αβεβαιότητα σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο του κορονοϊού, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη του φαινομένου και τονίζει πως η εταιρεία βρίσκεται σε στάση αναμονής, ελπίζοντας όπως όλοι να περιοριστεί η ραγδαία εξάπλωσή του. Το μόνο θετικό νέο, λέει, «προέρχεται από μια πληροφορία που υπάρχει ότι ο ιός στην Κίνα ενδέχεται να έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και από εδώ και πέρα θα πρέπει να αναμένεται αποκλιμάκωσή του». 

    Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Carnival, ο οποίος ηγείται στον χώρο της παγκόσμιας κρουαζιέρας με πολλές θυγατρικές και στόλο άνω των 100 κρουαζιερόπλοιων εκφράζει τη βούληση του αμερικάνικου ομίλου να ενισχύσει την παρουσία του στην ελληνική κρουαζιέρα, με επίκεντρο τον Πειραιά. «Ο Πειραιάς», επισημαίνει, «ήταν το πρώτο λιμάνι κρουαζιέρας στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ξαναγίνει λαμπρός». Εξάλλου, όπως σπεύδει να τονίσει, ο Πειραιάς είναι ένα πολύ σημαντικό λιμάνι για την Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο. «Βλέπουμε ένα λαμπρό μέλλον για τον Πειραιά, υποστηρίζουμε την ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

    Ο κ. Nestour ξεκαθαρίζει πάντως πως καθοριστικό ρόλο στα σχέδια επέκτασης στην Ελλάδα θα παίξει η εξέλιξη των εργασιών για τη νέα προβλήτα κρουαζιέρας στον Πειραιά, λέγοντας πως όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, εάν οι συγκεκριμένες υποδομές πληρούν τις προδιαγραφές που θέλουν. Κλείνοντας απαντά πως η γεωπολιτική ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο, με αφορμή το τουρκολιβικό σύμφωνο δεν επηρεάζει την απόφασή της να επενδύσει στην περιοχή, αφού έτσι και αλλιώς οι επενδυτικές αποφάσεις της λαμβάνονται με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

    Να σημειωθεί πως έξι διαφορετικά brands του ομίλου Carnival έχουν εντάξει στα φετινά δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων τους, τον Πειραιά.



    ΣΧΟΛΙΑ