ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεν αναφέρθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων από την πρόσκρουση δεξαμενόπλοιου με σημαία Τουρκίας στον προβλήτα λιμενικών εγκαταστάσεων στη θαλάσσια περιοχή Βαθύ Αυλίδας στο νότιο Ευβοϊκό Κόπλο.
Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του πλοίου που μετέφερε 2.200 μετρικούς τόνους καυστικής σόδας, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου για παραβάσεις των άρθρων περι θαλάσσιας συγκοινωνίας και αποφυγής συγκρούσεων.
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπίστωσαν ρήγμα επί της δεξιάς μάσκας του δεξαμενόπλοιου μήκους 1.10 μέτρων πάνω από τα έξαλλα.
Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ το πλοίο προσέδεσε ασφαλώς.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Διαβάστε επίσης
Επιστρέφει στις ΗΠΑ το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford
Αντόνιο Γκουτέρες: Να κάνουμε το 2024 έτος οικοδόμησης εμπιστοσύνης
Μπάιντεν για σεισμό στην Ιαπωνία: Έτοιμες οι ΗΠΑ να παρέχουν «κάθε αναγκαία βοήθεια»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Βλέπει λήξη του πολέμου στο Ιράν σε «τέσσερις έως έξι εβδομάδες» – Οι ΗΠΑ καταρτίζουν σχέδιο ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων
- Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
- Γιώργος Στάσσης: Θα επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων στα ΔΕΗ stores- Τα σχέδια για τη λιανική
- Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.