• Ναυτιλία

    Laskaridis Shipping: Συνεργασία με την Advent Technologies για κυψέλες μεθανόλης στα πλοία της

    Πάνος Λασκαρίδης, εφοπλιστής

    Πάνος Λασκαρίδης, εφοπλιστής


    H ναυτιλιακή Laskaridis Shipping Company υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Advent Technologies Holdings, προκειμένου να διεξάγουν από κοινού ένα πιλοτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου η Advent θα προμηθεύει τη Laskaridis Shipping με τις κυψέλες καυσίμου SereneU που κινούνται με μεθανόλη.

    Η εταιρεία της οικογένειας Λασκαρίδη, η οποία διαθέτει στόλο με 90 πλοία, εκ των οποίων 55 μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους bulkers, θα εγκαταστήσει τα συστήματα σε επιλεγμένα πλοία ξηρού φορτίου προκειμένου να αξιολογήσει το σύνολο της απόδοσης τους ως βοηθητικό, εφεδρικό ή έκτακτης ανάγκης. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η Laskaridis Shipping και η Advent θα συνεργαστούν για την κατασκευή και τη δοκιμή της επόμενης γενιάς κυψελών καυσίμου της δεύτερης.

    Αυτές οι κυψέλες καυσίμου βασίζονται στο σύστημα ηλεκτροδίων μεμβράνης επόμενης γενιάς της Advent, το οποίο αναπτύσσεται επί του παρόντος στο πλαίσιο της L’Innovator, του κοινού προγράμματος ανάπτυξης της εταιρείας με το Εθνικό Εργαστήριο Los Alamos (LANL) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, το Εθνικό Εργαστήριο Brookhaven (BNL) και Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREL).

    Η εισηγμένη στον Nasdaq, Advent Technologies Holdings είναι μία κορυφαία εταιρία τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cells) επόμενης γενιάς.

    Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται προηγμένα συστήματα κυψελών καυσίμου HT-PEM, που καλύπτουν από 25W έως 90kW με μεθανόλη. Οι κυψέλες παρέχουν αξιόπιστη ισχύ με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

    Στις αρχές Ιουνίου, η Advent υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises S.A., συμφερόντων της Μελίνας Τραυλού, για ένα πιλοτικό πρόγραμμα διερεύνησης της εφαρμογής ενός βοηθητικού συστήματος ισχύος που βασίζεται σε κυψέλες καυσίμου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Π. Λασκαρίδης και Γ. Γιουρούκος κοντά στους Ουκρανούς ναυτικούς τους



    ΣΧΟΛΙΑ