• Ναυτιλία

    Π. Λασκαρίδης και Γ. Γιουρούκος κοντά στους Ουκρανούς ναυτικούς τους

    Πάνος Λασκαρίδης - Γιώργος Γιουρούκος

    Πάνος Λασκαρίδης – Γιώργος Γιουρούκος


    Οι Έλληνες εφοπλιστές είναι γνωστό ότι απασχολούν εκατοντάδες Ρώσους και Ουκρανούς ναυτικούς στα πλοία τους.

    Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία ανταποκρίθηκαν αμέσως στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κυρίως στις οικογένειες των ναυτικών τους που είχαν τις γυναίκες, τα παιδιά και τους γονείς του στις εμπόλεμες περιοχές.

    Υπάρχουν όμως δύο εφοπλιστές που στάθηκαν ιδιαίτερα δίπλα στους ανθρώπους που υπηρετούσαν στα πλοία τους.

    Ο Πάνος Λασκαρίδης της Laskaridis Shipping Co Ltd ήταν από τους πρώτους που έδειξε την ευαισθησία του. Μάλιστα με δήλωση του επεσήμανε με νόημα:

    «Συνεργαζόμαστε με μέλη πληρωμάτων από τη Ρωσία και την Ουκρανία για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι από τα πρόσφατα γεγονότα. Πολλοί από τους ναυτικούς στα πλοία μας είναι μαζί μας για πολλά χρόνια και έχουμε δημιουργήσει μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους και με τις οικογένειές τους. Όλες οι διαδικτυακές επικοινωνίες πάνω στα πλοία είναι δωρεάν, τα συμβόλαια έχουν επεκταθεί, όπου έχει απαιτηθεί, βοηθάμε τα πληρώματά μας οποτεδήποτε και οπουδήποτε είναι δυνατόν για να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες ώρες. Παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη και στηρίζουμε τα πληρώματά μας και τις οικογένειές τους».

    Ο Πάνος Λασκαρίδης δεν περιορίζεται μόνο στις μεγάλες δωρεές προς το Πολεμικό Ναυτικό και στην τεράστια προσφορά του στον πολιτισμό με το Ίδρυμα “Αικατερίνης Λασκαρίδη”, αλλά έμπρακτα ανταποκρίθηκε γενναιόδωρα προς τα πληρώματα του από την Ουκρανία.

    Ταυτόχρονα, ο εφοπλιστής Γιώργος Γιουρούκος προχώρησε σε μια γενναιόδωρη πράξη και ανέλαβε τη στέγαση και τη σίτιση στην Ελλάδα των οικογενειών των Ουκρανών ναυτικών της εταιρείας του.

    Ο Γιώργος Γιουρούκος, χωρίς διακρίσεις, σχεδίασε και υλοποίησε τη μεταφορά των οικογενειών των Ουκρανών ναυτικών που εργάζονταν στις εταιρείες του Technomar Shipping και της Global Ship Lease. Ο αριθμός των ναυτικών που ένιωσαν την θαλπωρή του Γ. Γιουρούκου υπερβαίνουν τα 1.000 άτομα, δεδομένου ότι οι ναυτικοί που είναι ναυτολογημένοι στα πλοία του ανέρχονται σε 400.

    Μάλιστα, με δήλωση του κατέστησε σαφές ότι «η εταιρεία του θα παρέχει στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί προς όλους τους ναυτικούς και τις οικογένειες τους». Μάλιστα οι πρώτες οικογένειες από την Ουκρανία φιλοξενήθηκαν σε καταλύματα στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΛΠ: Έδωσε στο Ελληνικό Δημόσιο 26,5 εκατ. και σε όμορους Δήμους άλλα 5,5 εκατ. ευρώ

    Βασίλης Κορκίδης: «Έγκαιρη και δίκαιη η επιβολή πλαφόν στις αυξήσεις επαγγελματικών ενοικίων»



    ΣΧΟΛΙΑ