• Ναυτιλία

    Κυριάκος Μάγειρας: Η ακτοπλοία είναι εθνικό προϊόν

    Κυριάκος Μάγειρας, Πρόεδρος Attica Group

    Κυριάκος Μάγειρας, Πρόεδρος Attica Group


    «Η Attica είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα της ελληνικής ακτοπλοΐας, μέσα από ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα έως 1 δισ. ευρώ το οποίο όχι μόνο έχει σχεδιαστεί αλλά έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται. Ένας πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, ψηφιακού μετασχηματισμού ενσωμάτωσης τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και περιβαλλοντικής αναβάθμισης των πλοίων», τόνισε ο πρόεδρος της Attica Group, Κυριάκος Μάγειρας και πρόσθεσε:

    «Η ακτοπλοΐα είναι ένα εθνικό προϊόν. Καλούμαστε να την αντιμετωπίσουμε ως μέρος της εθνικής μας υποδομής που λειτουργεί αναπτυξιακά και καλύπτει τις ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας. Βεβαίως για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται όχι μόνο να εκσυγχρονιστούν τα πλοία αλλά και οι λιμενικές υποδομές.

    Περιμένουμε να γίνουν επενδύσεις στα λιμάνια ώστε η χώρα μας να έχει τις υποδομές που αντιστοιχούν στο τουριστικό προϊόν που θέλουμε να πουλάμε. Χτίζουμε 5στερα ξενοδοχεία σε προορισμούς που έχουν λιμάνια ενός αστέρος. Χρειαζόμαστε σύγχρονα λιμάνια με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και ποιοτικές υπηρεσίες.

    Η Attica έχει ολοκληρώσει την ενσωμάτωση της ΑΝΕΚ και έχει έναν στόλο 45 πλοίων και έχει δεσμευθεί σε μια μεγάλη επένδυση εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του στόλου αυτού. Σε αυτό το πλαίσιο και το μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΝΕΧ, διότι στόχος μας είναι η ανάπτυξη αυτή να επιστρέφει πολλαπλασιαστικά στην Ελλάδα και οι επενδύσεις να μείνουν στη χώρα μας.

    Οι Έλληνες εφοπλιστές οφείλουμε να επενδύσουμε και να στηρίξουμε την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Είναι μια ευκαιρία για τη χώρα».

    Διαβάστε επίσης

    Τσερόλας (ElvalHalcor): «Δεσμευόμαστε για την προώθηση της ανακύκλωσης του αλουμινίου»

    Hellenic Cables: Επιτυχής ηλεκτροδότηση στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο South Fork Wind στη Νέα Υόρκη

    Prodea: Στο 87,01% το ποσοστό της Invel Real Estate μετά τη Δημόσια Πρόταση



    ΣΧΟΛΙΑ