• Business

    Hellenic Cables: Επιτυχής ηλεκτροδότηση στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο South Fork Wind στη Νέα Υόρκη

    • NewsRoom
    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables

    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables


    Η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της συμμετοχής της σε ένα σημαντικό ορόσημο στον κλάδο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ.

    Η South Fork Wind ηλεκτροδότησε με επιτυχία την πρώτη υπεράκτια ανεμογεννήτρια της που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην κατασκευή του πρώτου υπεράκτιου αιολικού πάρκου των ΗΠΑ στα ομοσπονδιακά ύδατα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, το οποίο θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε περίπου 70.000 σπίτια.

    Η Hellenic Cables ανέλαβε τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια, τον τερματισμό και τις δοκιμές 30 χλμ. υποβρύχιων καλωδίων inter array 66kV με μόνωση XLPE και των σχετικών εξαρτημάτων τους. Τα καλώδια κατασκευάστηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

    Η επιτυχής ολοκλήρωση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου South Fork Wind σηματοδοτεί την πρώτη επιτυχημένη παράδοση έργου της Hellenic Cables στον αναπτυσσόμενο τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ αποδεικνύοντας με τη συμμετοχή της σε αυτό το πρωτοποριακό έργο, την αφοσίωση και την τεχνογνωσία της Εταιρίας.

    Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, δήλωσε: «Η παράδοση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου South Fork Wind αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με ηγέτες του κλάδου όπως η Ørsted και η Eversource σε ένα έργο που θα συμβάλλει στην εξέλιξη του ενεργειακού κλάδου των ΗΠΑ.»

    Η Hellenic Cables έχει ήδη ένα μεγάλο σε αξία ανεκτέλεστο έργων στον τομέα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων των ΗΠΑ, με συμβόλαια για την προμήθεια υποβρυχίων καλωδίων inter array μεταξύ των ανεμογεννητριών σε εμβληματικά έργα, όπως το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Revolution Wind στο Κονέκτικατ και το Ρόουντ Άϊλαντ, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Southcoast Wind στη Μασαχουσέτη και το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Dominion’s Coastal Virginia Offshore Wind.

    Ο Κώστας Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables, πρόσθεσε: «Η συνεχής παρουσία μας στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση μας για την ενεργειακή μετάβαση παγκοσμίως. Θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομάδα του έργου South Fork Wind και τους συνεργάτες μας, Ørsted και Eversource για την ασφάλεια και την επιτυχή εκτέλεση αυτού του σημαντικού έργου. Μαζί, χτίζουμε ένα βιώσιμο μέλλον με καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια.»

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Trust: Αλλαγή επωνυμίας και διακριτικού τίτλου μετά τη διάσπαση με απόσχιση κλάδου

    Prodea: Στο 87,01% το ποσοστό της Invel Real Estate μετά τη Δημόσια Πρόταση

    Mytilineos: Εγκρίθηκε από τη ΓΓ Εμπορίου η απορρόφηση της Watt + Volt



    ΣΧΟΛΙΑ