• Ναυτιλία

    Κέρδη 11,8 εκατ. δολαρίων για την εισηγμένη EuroDry

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής


    Η EuroDry Ltd. είχε το τρίτο τρίμηνο του 2021 συνολικά έσοδα 19,5 εκατ. δολαρίων και κέρδη 11,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Να τονιστεί ότι κατά μέσο όρο τα 8,1 πλοία της ήταν ναυλωμένα με 28.103 δολάρια την ημέρα.

    Εξάλλου, στο εννεάμηνο τα έσοδα ανήλθαν σε 42,1 εκατ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας στο ίδιο χρονικό διάστημα διαμορφώθηκαν σε 18 εκατομμύρια δολάρια. Το EBITDA διαμορφώθηκε στα 26,3 εκατομμύρια δολάρια. Στο 9μηνο, ο μέσος όρος απόδοσης ανά ημέρα στα 7,5 πλοία της εταιρείας ήταν 22.232 δολάρια.

    Επίσης, η εταιρεία τον μήνα Οκτώβριο εξασφάλισε δάνειο 9 εκατομμυρίων δολαρίων και έβαλε εγγύηση τα πλοία M/V Pantelis και M/V Tasos, το οποίο θα αποπληρωθεί σε δεκαοκτώ μηνιαίες δόσεις.

    Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry σχολίασε: «Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2021, οι τιμές ναύλωσης για τα μεγέθη των πλοίων που διαχειριζόμαστε ήταν κατά μέσο όρο 30-40% υψηλότερα σε σύγκριση με τα επίπεδά τους το δεύτερο τρίμηνο του 2021, φτάνοντας σε επίπεδα που ήταν το 2010.

    Οι ναύλοι συνέχισαν να αυξάνονται και κορυφώθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά έκτοτε υποχώρησαν λίγο κυρίως λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης. Ωστόσο, παραμένουν σε κερδοφόρα επίπεδα.

    Αγοράσαμε τον Σεπτέμβριο του 2021 το πλοίο M/V Good Heart, ένα σύγχρονο σκάφος ultramax, πιστεύοντας στην συνέχιση της ανόδου της ναυλαγοράς.

    Επίσης, αποφασίσαμε να αγοράσουμε τις προνομιούχες μετοχές της Σειράς Β και να μειώσουμε το κόστος χρηματοδότησής μας. Η εξαγορά αυτή θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά περίπου 0,38 δολάρια το 2022 και κατά περίπου 0,67 δολάρια στη συνέχεια».

    Διαβάστε επίσης:

    EuroDry (Αρ. Πίττας): Εξαγόρασε δεύτερο bulker μέσα σε τρεις μήνες – MononewsTV

    Euroseas Ltd: Κέρδη για την εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία του Αριστείδη Πίττα

    Στο 1,211 δισ. δολάρια ανήλθαν στο 9μηνο τα κέρδη για εννέα εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες



    ΣΧΟΛΙΑ